Wat verdient een Assistent Accountant

Wat verdient een Assistent Accountant

Wat verdient een Assistent Accountant? Een Assistent Accountant salaris verschilt nogal per accountantskantoor. De Assistent Accountant verdiend minder dan een Accountant omdat deze functiegroep vooral uitvoerende werkzaamheden met zich mee brengt. Ook is het opleidingstraject langer dan die van een gecertificeerd Accountant.

Een exact antwoord op de vraag hoeveel een Assistent Accountant verdiend is vaak niet te geven. Dit komt omdat er veel verschil zit onderling tussen de Assistent Accountant salarissen. Uiteraard hangt veel af van de hoeveelheid opgebouwde werkervaring en opleiding. Maar ook klantenpakket, leidinggevende ervaring, advieservaring, commerciële taken, etc, spelen een rol hierin. We praten dagelijks met Assistent Accountants, daarin komt altijd naar voren wat zij verdienen op dat moment.

Marktconforme salarisschalen Assistent Accountants

Maar verdienen de Assistent Accountants meestal marktconform? Onze ervaring is dat dit in de praktijk nogal tegen valt. We hebben daarom een eigen salarishuis opgesteld. Hieronder vindt u de salarisbrandbreedtes in de functiegroep Assistent Accountant:

  • Salaris Assistent Accountant bij 0-2 jaar ervaring: € 1500 – € 2000
  • Salaris Assistent Accountant bij 3-5 jaar ervaring: € 2000 – € 2500
  • Salaris Assistent Accountant bij 5-10 jaar ervaring: € 2500 – € 3500
  • Salaris Assistent Accountant bij 10-15 jaar ervaring en meer: € 3500 – € 4500

Bovenstaande salarissen zijn brutosalarissen per maand bij een fulltime dienstverband.
Wel moet gesteld worden dat het salaris van een assistent-accountants altijd afhankelijk is van de vooropleiding (MBO, HBO of WO). Maar ook praktijkervaring (samenstel, controle, of een combinatie) spelt natuurlijk een belangrijke rol. Daarbij wordt er nauw gekeken naar de competenties van een Assistent Accountant.