Gemiddeld salaris HBO Acccountancy

Gemiddeld salaris HBO Acccountancy

gemiddelde salaris hbo accountancy
gemiddelde salaris hbo accountancy

Het salaris van een HBO Accountancy student

Wat verdien je later als je een HBO Accountancy opleiding gaat volgen? Dit is een vraag die velen interessant vinden. Maar het antwoord is afhankelijk van zoveel factoren. En wat is een gemiddeld salaris HBO Accountancy? In de volksmond bedoelt men vaak wat iemand verdiend na een HBO Accountancy opleiding. Maar dit verschilt per kantoor en ook per regio. We hebben dus rekening gehouden met regioverschillen, maar ook met omvang van een kantoor. Dan kunnen we de conclusie trekken dat iemand met een diploma HBO Accountancy gemiddeld begint met een startsalaris van € 2.150 bruto per maand, op basis van de huidige salarisonderzoeken in 2022. Maar gemiddeld genomen verdient een junior assistent accountant in de Randstad meer dan in het oosten van het land. En een afgestudeerde accountancy student die zijn carriere bij een big4 kantoor begint, verdient meer dan bij een klein accountantskantoor over het algemeen.

Zijn er vaste salarisschalen bij accountantskantoren?

Dit is een interessante vraag. Ook hier hebben we uitgebreid onderzoek naar gedaan. We zijn er achter gekomen dat de ruime meerderheid van alle kleine accountantskantoren geen salarishuis hanteren. Daarentegen zien we bij de middelgrote en grote accountantskantoren dat zij dus wel een vast salarishuis hanteren. Daarom liggen de gemiddelde startsalarissen van HBO Accountancy studenten het dichtst bij elkaar bij de wat grotere kantoren. Dit is natuurlijk als toekomstig accountant goed om te weten. Aan de andere kant zegt een startsalaris van een junior accountant niet altijd iets over je toekomstperspectief.

Meer informatie over gemiddelde salarissen in de accountancy per functiegroep?

Wil je graag meer informatie over een gemiddeld accountancy salaris? Bel dan gerust met Mark Geerlink, op telefoonnummer 0546-745060. Als consultant binnen de werving & selectie heeft u hier te maken met een ervaren consultant die al meer dan 10 jaar mee loopt binnen de accountancy. 

Hij kan je ook vooral advies geven over de achtergrond van de kantoren en de doorgroeimogelijkheden. Deze zijn natuurlijk van invloed op het verdere verloop van jouw carriere als startend HBO accountancy student.

Mark-Geerlink-Profilink

Auteur:
Mark Geerlink
t: 0622210840 
e: info@profilink.nl

 

 

Nieuws delen

Relevante salaris artikelen:

salarissen-accountancy

Salarissen in de accountancy | 2022

Salarissen accountancy in 2022 De accountancy salarissen houden we al meer dan 10 jaar in …

salaris salarisadministrateur

Salaris van een Salarisadministrateur | 2022

Wat is het salaris van een salarisadministrateur in 2022? Het gemiddelde salaris van een salarisadministrateur …

salaris junior assistent accountant

Salaris Junior Assistent Accountant | 2022

Hoeveel verdient een Junior Assistent Accountant (m/v) in Nederland in 2022? Het gemiddelde salaris voor …

We gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Door deze website te bekijken gaat u akkoord met het gebruik van cookies.