Salaris Data Analist | 2022

Salaris Data Analist | 2022

salaris data-analist
salaris data-analist

Wat verdient een data analist anno 2022?

Als branchespecialist en loopbaanexpert voor data analisten adviseren we jou graag over de salarissen van data analisten. We houden daarbij nauwlettend alle salarisonderzoeken rondom data analyse in de gaten. Maar ook verschillen in regio, kantooromvang, leeftijd, ervaring, opleidingsachtergrond, etc. 

Alle factoren die mee wegen in de hoogteverschillen binnen de salarisschalen voor data nalisten hebben wij onderzocht. Maar natuurlijk met alle dagelijkse intakegesprekken weten we vaak al hoe de salarisontwikkeling er de komende tijd uit gaat zien. Dus tevens krijg je een goede voorspelling waar de salarissen in de nabije toekomst naartoe gaan.

Salaristabellen data analist

Op basis van alle salarisonderzoeken en interne en externe gegevens rondom salarissen van data analisten hebben we een salaristabel kunnen genereren, zie onderstaande salaristabel voor een data analist:

 • 0 tot 3 jaar ervaring: € 2.200 – € 3.000
 • 3 tot 5 jaar ervaring: € 2.650 – € 3.850
 • 5 tot 10 jaar ervaring: € 3.200 – € 4.200
 • 10 tot 15 jaar ervaring: € 3.475 – € 4.850 
 • > 15 jaar ervaring: € 3.700 – € 5.500

 • Bovenstaande tabel is opgemaakt: d.d. 2022

  Uitleg bovenstaande salaristabel voor data analisten
  In bovenstaande tabel zie je de gemiddelde bruto maandsalarissen van data analisten afgezet tegen het aantal jaren ervaring. Deze salarisbandbreedtes zijn onderverdeeld in vijf groepen (0-3, 3-5, 5-10, 10-15 en >15 jaar);

  Salaris data analisten door de jaren heen gestegen

  Het salaris van data analisten is de afgelopen 10 jaar jaarlijks gestegen met circa 2,5 %. De data analist op medior niveau (denk aan circa 5 tot 10 jaar werkervaring) is er de laatste 4 a 5 jaar niet zo heel veel op vooruit gegaan. Dit terwijl de junior data analist en senior data analist er juist wel op vooruit zijn gegaan.

  Salaris per opleidingsniveau

  We zien bij data analisten wel een verschil in salaris tussen de HBO en WO geschoolde data analist. Als voorbeeld nemen we een data analist met circa 10 jaar ervaring. Het gemiddelde salaris van een HBO geschoolde data analist is dan € 3.600 bruto per maand. Tegenover een salaris van € 3.800 bruto per maand bij een WO geschoolde data analist.

  Salaris per regio

  Tenslotte zien we bij data analisten regionale verschillen in salaris. We zien bijvoorbeeld in de Randstad dat de salarissen gemiddeld € 200,- tot € 500,- bruto per maand hoger liggen als we dit vergelijken met de salarissen in het oostelijke deel van het land. De meer centrale regio’s zitten hier tussenin.

  Wil je meer informatie over jouw salaris mogelijkheden als data analist?

  Wil je weten of jouw salaris als data analist marktconform is? Maar ook wat de mogelijkheden zijn in salarisgroei voor jou? Neem dan vrijblijvend contact op met onze consultant arbeidsvoorwaarden, Mark Geerlink, op telefoonnummer 0622210840. Hij kan jou alles vertellen over de arbeidsvoorwaarden die horen bij de functie van data analist.

  Dan weet je zeker dat je een zo objectief mogelijk beeld krijgt van het salaris wat jij zou moeten verdienen. Daarbij kunnen we jou evt. ook nog adviseren over de secundaire arbeidsvoorwaarden.

  Ga dus niet zelf als data analist vergelijken in jouw netwerk en bel ons. Waarom?

  – te vaak wordt er alleen naar het primaire salaris gekeken
  – iedere data analist die jij vraagt verdient ineens heel veel (niet waar)
  – niemand heeft hetzelfde profiel als jou, er spelen 100-en factoren mee

  Mark-Geerlink-Profilink

  Auteur:
  Mark Geerlink
  t: 0622210840 
  e: info@profilink.nl

   

   

  Nieuws delen

  Relevante salaris artikelen:

  salarissen-accountancy

  Salarissen in de accountancy | 2022

  Salarissen accountancy in 2022 De accountancy salarissen houden we al meer dan 10 jaar in …

  salaris salarisadministrateur

  Salaris van een Salarisadministrateur | 2022

  Wat is het salaris van een salarisadministrateur in 2022? Het gemiddelde salaris van een salarisadministrateur …

  salaris junior assistent accountant

  Salaris Junior Assistent Accountant | 2022

  Hoeveel verdient een Junior Assistent Accountant (m/v) in Nederland in 2022? Het gemiddelde salaris voor …

  We gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Door deze website te bekijken gaat u akkoord met het gebruik van cookies.