Salaris Controller | 2022

Salaris Controller | 2022

salaris controller
salaris controller

Wat is het salaris van een controller in 2022?

Als bemiddelingsspecialist adviseren we jou graag over de salarissen van controllers. We spreken dagelijks financial controllers die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging. Dan hebben we het natuurlijk ook over het salaris. Dus we hebben de afgelopen jaren vele salarisgegevens voorbij zien komen in deze functiegroep.

Naast onze eigen data over salarissen onder controllers, hebben we diverse salarisonderzoeken geraadpleegd. Vooral om een zo objectief mogelijk beeld te geven aan jou als controller. Maar ook werkgevers willen van ons vaak weten of hun personeel wel een marktconform salaris hebben.

Salaristabellen Controller

De salarissen voor financial controllers vind je hieronder aan de hand van bruto maandsalarissen.

  • 0 tot 3 jaar ervaring: € 2.850 – € 4.100 
  • 3 tot 5 jaar ervaring: € 3.250 – € 5.200 
  • 5 tot 10 jaar ervaring: € 3.850 – € 6.350 
  • 10 tot 15 jaar ervaring: € 4.850 – € 7.100 
  • > 15 jaar ervaring: € 5.250 – € 7.500 

De salarissen voor business controllers vind je hieronder aan de hand van bruto maandsalarissen.

  • 0 tot 3 jaar ervaring: € 2.950 – € 4.500
  • 3 tot 5 jaar ervaring: € 3.500 – € 5.500 
  • 5 tot 10 jaar ervaring: € 4.300 – € 6.500 
  • 10 tot 15 jaar ervaring: € 5.200 – € 7.500 
  • > 15 jaar ervaring: € 5.500 – € 8.000

Opgemaakt: d.d. 2022

Salarisniveau controller licht gestegen

Het salaris van controllers is de afgelopen 10 jaar heel licht gestegen. We zien een jaarlijkse stijging van ongeveer 2 procent. Door de corona crisis zullen de salarissen de komende periode zeker niet gaan stijgen. We verwachten zelfs voor de komende jaren een licht dalende lijn te zien. Wanneer de schaarste in deze functiegroep (die er nu is) zal aanblijven, zullen de salarissen op een stabiel niveau blijven, is onze verwachting.

Salaris per opleidingsniveau

Als controller zien we verschillen tussen de MBO, HBO en WO geschoolde controller. De controller op MBO niveau is vaak meer boekhoudkundig onderlegd, waar iemand op HBO en WO niveau ook op adviserend vlak veel mee kan denken. Dit zien we wat minder terug bij controllers met een MBO achtergrond. We zien doorgaans dat het verschil relatief klein is tussen de diverse opleidingsniveau’s. De MBO geschoolde controller verdient circa € 150 tot 300 bruto minder dan de HBO geschoolde controller. Tenslotte verdient de HBO geschoolde controller € 100 tot 150,- bruto minder dan de universitair geschoolde controller.

Salaris  per regio

Ook zien we regioverschillen bij controllers. Een controller verdient in de Randstad bijvoorbeeld veel meer dan in de regio Friesland en Groningen. De centrale regio’s zitten op een gemiddeld niveau, daar waar we in de regio Limburg en Zeeland ook lagere salarisniveaus zien.

Salarissen afgezet tegen omvang organisatie

Tenslotte bekijken we ook nog even de salarissen van controllers werkzaam in kleine, middelgrote en grote ondernemingen. Als we dan een controller bij een grote internationale onderneming vergelijken met iemand werkzaam bij een klein MKB bedrijf. Dan zien we dat laatstgenoemde een lager salaris heeft. Terwijl de middelgrote ondernemingen daarbij op een gemiddeld salarisniveau zitten. We zien dan ook dat het salaris bij een multinational al snel € 500 tot 1000 bruto hoger ligt dan bij een klein bedrijf.

Wil je meer informatie over jouw salaris mogelijkheden als controller?

Wil je weten of jouw salaris als controller marktconform is? Maar ook wat de mogelijkheden zijn in salarisgroei? Neem dan vrijblijvend contact op met onze consultant arbeidsvoorwaarden, Mark Geerlink, op telefoonnummer 0622210840. Hij kan jou alles vertellen over de arbeidsvoorwaarden die horen bij de functie als controller.

Dan weet je zeker dat je een zo objectief mogelijk beeld krijgt van het salaris wat jij zou moeten verdienen. Daarbij kunnen we jou evt. ook nog adviseren over de secundaire arbeidsvoorwaarden.

Ga dus niet zelf als controller vergelijken in jouw netwerk en bel ons. Waarom?

– men vergelijkt vaak enkel de primaire arbeidsvoorwaarden
– iedere controller die jij zelf vraagt, verdiend ineens heel veel
– niemand heeft hetzelfde profiel

Mark-Geerlink-Profilink

Auteur:
Mark Geerlink
t: 0622210840 
e: info@profilink.nl

 

 

Nieuws delen

Relevante salaris artikelen:

salarissen-accountancy

Salarissen in de accountancy | 2022

Salarissen accountancy in 2022 De accountancy salarissen houden we al meer dan 10 jaar in …

salaris salarisadministrateur

Salaris van een Salarisadministrateur | 2022

Wat is het salaris van een salarisadministrateur in 2022? Het gemiddelde salaris van een salarisadministrateur …

salaris junior assistent accountant

Salaris Junior Assistent Accountant | 2022

Hoeveel verdient een Junior Assistent Accountant (m/v) in Nederland in 2022? Het gemiddelde salaris voor …

We gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Door deze website te bekijken gaat u akkoord met het gebruik van cookies.