Salaris Administratief Medewerker | 2022

Salaris Administratief Medewerker | 2022

salaris administratief medewerker
salaris administratief medewerker

Salaris Administratief Medewerker anno 2022

Wat verdient een administratief medewerker in 2022? Als branchespecialist en loopbaanexpert voor administratieve krachten adviseren we jou graag over het loon van een administratief medewerker. We spreken dagelijks met diverse kandidaten die werkzaam zijn als administratief medewerker. Dus we weten inmiddels wel waar we over praten. Ook zijn we op de hoogte van de arbeidsvoorwaarden. We hebben dan ook een goede kijk op de diverse salarissen onder de administratieve krachten, zoals administratief medewerkers en financieel-administratief medewerker.

Naast onze eigen data over salarissen onder administratief medewerkers, hebben we diverse salarisonderzoeken geraadpleegd. Dit om een volledig beeld te krijgen. Jij wilt natuurlijk weten of jouw saalrsi marktconform is. Maar ook werkgevers willen van ons vaak weten of hun personeel (in dit geval administratief medewerkers) wel een marktconform salaris hebben.

Salaristabel Administratief Medewerker

  • 0 tot 3 jaar ervaring: een administratief medewerker verdient gemiddeld € 1.625 – € 2.150 bruto per maand
  • 3 tot 5 jaar ervaring: een administratief medewerker verdient gemiddeld € 1.950 – € 2.675 bruto per maand
  • 5 tot 10 jaar ervaring: een administratief medewerker verdient gemiddeld € 2.250 – € 2.950 bruto per maand
  • 10 tot 15 jaar ervaring: een administratief medewerker verdient gemiddeld € 2.400 – € 3.175 bruto per maand
  • > 15 jaar ervaring: een administratief medewerker verdient gemiddeld € 2.550 – € 3.325 bruto per maand

Opgemaakt: d.d. 2022

Salarisniveau administratief medewerker vrij stabiel

Het salaris van een administratief medewerker is de afgelopen jaren nauwelijks gestegen. Behalve natuurlijk de normale jaarlijkse stijgingen. Er is overigens voldoende aanbod van administratief personeel. Dus onze verwachting is dat er zeker geen enorme salarisstijgingen plaats gaan vinden de komende jaren.

Salaris per opleidingsniveau

We zien bij administratief medewerkers niet zo gek veel verschil in salaris als we kijken naar de opleidingsachtergrond. Het is namelijk zo in de administratieve sector dat ervaring meer telt. Uiteraard  zien we wel een verschil tussen administratief medewerkers op MBO en HBO niveau. Maar een administratief medewerker meteen HBO diploma groeit vaak al snel door naar een andere functie als allround administrateur, assistent controller, controller, etc. Van alle administratief medewerkers  is overigens de ruime meerderheid geschoold op MBO(+) niveau. Namelijk 70 – 80 % onegeveer. Gemiddeld verdient een MBO geschoolde administratief medewerker € 2.275 bruto per maand. Daarentegen verdient een HBO geschoolde administratief medewerker gemiddeld € 2.675 bruto per maand.

Salaris per regio

Als we kijken naar regionale verschillen zien we echter grotere verschillen. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar het verschil tussen een administratief medewerker uit de Randstad en iemand uit Limburg / Drenthe. Dan zien we dat desalarissen in de Randstad veel hoger liggen. Soms wel € 500 – 1000 bruto per maand. Dit is schrijnend vind ik.

Salaris afgezet tegen omvang organisatie

Tenslotte is er een klein verschil te zien tussen kleine en grote bedrijven in een rol asl administratief medewerker. Bij een groter bedrijf verdien je als administratief medewerker  over het algemeen iets meer. Ook zijn de secundaire arbeidsvoorwaarden iets beter geregeld. Maar de werkdruk ligt daarentegen wel weer hoger.

Meer informatie over salaris / arbeidsvoorwaarden als administratief medewerker?

Wil je weten of jouw salaris als administratief medewerker marktconform is? Maar ook wat de mogelijkheden zijn in salarisgroei voor jou? Neem dan vrijblijvend contact op met onze consultant arbeidsvoorwaarden, Mark Geerlink, op telefoonnummer 0622210840 of stuur een mail naar mark.geerlink@profilink.nl met jouw vraag. Voor een gedegen advies op maat ben je bij hem aan het juiste adres.

Mark-Geerlink-Profilink

Auteur:
Mark Geerlink
t: 0622210840 
e: info@profilink.nl

 

 

Nieuws delen

Relevante salaris artikelen:

salarissen-accountancy

Salarissen in de accountancy | 2022

Salarissen accountancy in 2022 De accountancy salarissen houden we al meer dan 10 jaar in …

salaris salarisadministrateur

Salaris van een Salarisadministrateur | 2022

Wat is het salaris van een salarisadministrateur in 2022? Het gemiddelde salaris van een salarisadministrateur …

salaris junior assistent accountant

Salaris Junior Assistent Accountant | 2022

Hoeveel verdient een Junior Assistent Accountant (m/v) in Nederland in 2022? Het gemiddelde salaris voor …

We gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Door deze website te bekijken gaat u akkoord met het gebruik van cookies.