Salaris Administrateur | 2022

Salaris Administrateur | 2022

salaris administrateur
salaris administrateur

Het salaris van een Administrateur in 2022

Een administrateur verdient gemiddeld genomen circa € 3.600,- bruto per maand. Dit is echter een gemiddelde. We zien in de praktijk namelijk dat er behoorlijke verschillen zitten tussen alle administrateurs. In de Randstad verdienen de administrateurs veel meer dan bijvoorbeeld in Friesland. Maar ook hangt het er van af bij wat voor type bedrijf iemand werkt. Maar ook wat de functie-inhoud van een administrateur is. De benaming administrateur kan namelijk erg breed worden gezien. De ene administrateur voert vooral administratieve werkzaamheden uit, terwijl de andere administrateur zeer complexe analyses en rapportages vervaardigt. Maar daarnaast ook de directie adviseert op strategisch en organisatorisch niveau.

Het is dus heel lastig om zo even een salaris te noemen. Het hangt van vele factoren af. We spreken dagelijks administrateurs en houden alle salarisonderzoeken bij. Zo zijn we tot een salaristabel gekomen waar we hierna op inzoomen.

Salaristabel Administrateur

Diverse salarisonderzoeken en onze eigen gespreksdata hebben wij onderzocht. En zo zijn we dan ook tot een salaristabel gekomen voor het beroep “administrateur”. Zie hieronder:

In onderstaande tabel zie je de gemiddelde salarisbandbreedtes van administrateurs afgezet tegen het aantal jaren werkervaring. Tenslotte zijn de salarisbandbreedtes onderverdeeld in vijf categorieën (0-3, 3-5, 5-10, 10-15 en >15 jaar);

  • 0 tot 3 jaar ervaring: een administrateur verdient gemiddeld € 2.250 – € 3.600 bruto per maand
  • 3 tot 5 jaar ervaring: een administrateur verdient gemiddeld € 2.875 – € 3.950 bruto per maand
  • 5 tot 10 jaar ervaring: een administrateur verdient gemiddeld € 3.100 – € 4.200 bruto per maand
  • 10 tot 15 jaar ervaring: administrateur verdient gemiddeld € 3.325 – € 4.475 bruto per maand
  • >15 jaar ervaring: een administrateur verdient gemiddeld € 3.575 – € 4.750 bruto per maand

Opgemaakt d.d.: 2022

Toelichting salaristabel administrateur:

De salarissen zijn bruto bedragen op basis van een fulltime werkweek

  • Wanneer je als administrateur binnen een corporate / internationaal bedrijf werkzaam bent, verdien je wel wat meer dan gemiddeld
  • we zien regionale verschillen (in Amsterdam verdien je het meest bijvoorbeeld)
  • een allround administrateur verdient meer dan een administrateur op een deel van een administratie (divisie / afdeling)

Hoe komen we tot het salaris van een administrateur

  • Profilink voert jaarlijks honderden gesprekken (ook arbeidsvoorwaardelijk) met administrateurs
  • We beroepen ons op jaarlijkse beloningsonderzoeken binnen de functiegroep “administrateur”

Secundaire arbeidsvoorwaarden van een administrateur

We hebben het tot zover vooral gehad over de primaire arbeidsvoorwaarden. Als we kijken naar de secundaire arbeidsvoorwaarden dan zien we nogal verschillen per bedrijf / branchegroep. Te denken valt aan een pensioenregeling, studiekostenregeling, lease(-budget), vakantiedagen, bonusregeling, dertiende maand, onkostenvergoeding, reiskostenvergoeding, etc.

Als we uit gaan van een gemiddeld secundair arbeidsvoorwaardenpakket bij de functie administrateur dan zien we het volgende. Namelijk dat er veelal een 50/50 bijdrage werkgever/werknemer is als het gaat om pensioen. Verder zien we gemiddeld zo’n 30 vakantiedagen, reiskostenvergoeding (met een max van 30 tot 50 km enkele reis vaak), onkostenvergoeding (vaak € 50,-) en in sommige gevallen een laptop.

Startsalaris administrateur

Het startsalaris van een administrateur hangt deels af van de opleidingsachtergrond. Iemand met een MBO opleiding verdient simpelweg minder dan iemand met een HBO- of WO-opleiding. Het gemiddelde startsalaris van een administrateur op MBO is € 2.000,- bruto per maand. Terwijl het gemiddelde startsalaris van een administrateur op HBO niveau € 2.400,- bruto per maand bedraagt.

Meer weten over jouw eigen salaris / arbeidsvoorwaarden?

Je vriend, kennis of (oud-) collega vertelt je dat je weinig verdient. Of een collega vertelt je dat hij een hoger salaris heeft. Maar hoe betrouwbaar is dit gegeven en wie zegt dat je zo appels met appels aan het vergelijken bent? Heeft hij of zij inzicht in salarisgegevens? Vaak heel beperkt of niet eens, is het antwoord. Wij kunnen het weten. We bemiddelen al bijna 15 jaar administrateurs in het vinden van die uitdaging die niet altijd op het internet is te vinden. Nee, door je verhaal te doen en je wensen aan te geven, waarbij die geweldige kans echt wel een keer voorbij komt. En wij jou dan graag bellen. Maar ook kunnen we op basis van jouw huidige salaris een heel eerlijk advies geven over de werkelijke salarisbandbreedte waar jij als administrateur in zou vallen. Wij benchmarken continue salarissen en voeren voor nagenoeg al onze klanten salarisonderzoeken uit. Waarom zou jij hier niet je voordeel mee doen? Wij hebben geen enkel belang om je een gouden salaris voor te schotelen. Kosteloos krijg je van ons een adviesgesprek en ook krijg je kosteloos jaarlijks een update wat ons betreft. Wij gaan voor duurzame relaties.

Neem contact op met Mark Geerlink, arbeidsvoorwaardenspecialist voor administrateurs, via telefoonnummer 0622210840.

Mark-Geerlink-Profilink

Auteur:
Mark Geerlink
t: 0622210840 
e: info@profilink.nl

 

 

Nieuws delen

Relevante salaris artikelen:

salarissen-accountancy

Salarissen in de accountancy | 2022

Salarissen accountancy in 2022 De accountancy salarissen houden we al meer dan 10 jaar in …

salaris salarisadministrateur

Salaris van een Salarisadministrateur | 2022

Wat is het salaris van een salarisadministrateur in 2022? Het gemiddelde salaris van een salarisadministrateur …

salaris junior assistent accountant

Salaris Junior Assistent Accountant | 2022

Hoeveel verdient een Junior Assistent Accountant (m/v) in Nederland in 2022? Het gemiddelde salaris voor …

We gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Door deze website te bekijken gaat u akkoord met het gebruik van cookies.