Salaris Controleleider

Salaris Controleleider

Als je eenmaal vergevorderd bent in de RA opleiding dan heb je vaak ook al een aardige groei doorgemaakt in arbeidsvoorwaarden. Jouw salaris zal echter nog meer omhoog gaan bij het behalen van de RA titel. Dit verschilt echter per kantoor aanzienlijk. Ook is er een groot verschil in deze functiegroep als het gaat om functie-inhoud. Bij het ene kantoor ben je als controleleider eindverantwoordelijk richting klanten en bij het andere kantoor zit er nog een (junior) manager tussen. Ook kunnen doorgroeimogelijkheden soms beperkt zijn, omdat er al vele controleleiders op hetzelfde niveau fungeren en daardoor de bovenste laag binnen kantoren erg groot zal worden. Het tekort aan gevorderd assistent accountants binnen de controlepraktijk wordt bij de meeste kantoren ook steeds groter.

Jouw salaris als controleleider marktconform?

Ben je nieuwsgierig of jij als (junior / senior) controleleider een marktconform salaris hebt momenteel? Als wervingsspecialist binnen de accountancy spreken wij dagelijks kandidaten op dit niveau. Hierdoor hebben wij inzicht in de salarisschalen binnen de accountancy. Natuurlijk kun je de ene kandidaat niet vergelijken met de ander. Wel kunnen we een grove richtlijn geven in welke bandbreedte iemand zou moeten zitten.

De primaire arbeidsvoorwaarden verschillen nogal, valt ons op. Daarentegen zit er een minder groot verschil in de secundaire arbeidsvoorwaarden van controleleiders. Wij hebben een eigen salarisschaal samengesteld in de functiegroep “controleleider”. Hieronder vind je de bandbreedtes en de hoogte van de salarissen van controleleiders. Dit naar gelang diens werkervaring binnen de audit praktijk:

Salaris van een Controleleider met 3 tot 5 jaar werkervaring ligt tussen de € 2.750,- en € 3.750,- bruto per maand

Salaris van een Controleleider met 5 tot 7 jaar werkervaring ligt tussen de € 3.250,- en € 4.500,- bruto per maand

Salaris van een Controleleider met meer dan 7 jaar werkervaring ligt tussen de € 3.750,- en € 5.000,- bruto per maand