Werving en selectie fee

Werving en selectie fee

fiscaal-personeel
fiscaal-personeel

Kosten werving en selectie

De kosten van werving en selectie worden in de volksmond ook wel “wervingsfee” of “werving en selectie fee” genoemd. Deze kosten worden anders berekend dan bij uitzenden of detacheren van personeel, namelijk middels een eenmalige fee. Dit terwijl bij uitzenden en detacheren een vergoeding wordt betaald op basis van een percentage per uur. Meestal betaal je als opdrachtgever ongeveer twee keer het bruto loon. De werkgeverslasten van de uitzendkrachten zitten eigenlijk een soort van verwerkt in het uurtarief. Bij een werving en selectie fee is de vergoeding gebaseerd op het aantal ingevulde wervingstrajecten per jaar. Deze vergoeding is niet altijd gerelateerd aan de uren-inzet van een recruiter. Maar in wervingstrajecten is het lang niet altijd zo dat een kandidaat daadwerkelijk geplaatst wordt. Dus veel van de gewerkte uren gaat ook verloren. Daarom moet dat op een bepaalde manier ook weer gecompenseerd worden. Daarom komt bij dat werving en selectie in veel branchegroepen momenteel moeizaam verloopt. Vacatures blijven ook lang vacant staan.

Bereken je werving en selectie fee

Gemiddeld genomen betalen werkgevers circa 22 % van een bruto jaarsalaris van een geplaatste kandidaat. Dus wanneer je bijvoorbeeld € 50.000,- aan salaris uitbetaald aan een medewerker, kost de werving van deze medewerker € 11.000,-. Het bruto jaarsalaris is inclusief vakantiegeld, wat neer komt op de volgende berekening van de werving en selectie fee: 12,96 (12 maanden + vakantiegeld) x bruto maandsalaris x 0,22 (wervingsfee 22%).

Vraag nu een werving en selectie offerte aan

Wil je bij Profilink Werving & Selectie op basis van no-cure-no-pay een wervingsopdracht uitbesteden? Dan moet je rekening houden met een wervingsfee van 17,5% van een bruto jaarsalaris wanneer je als werkgever een dienstbetrekking aan gaat met een kandidaat. Deze werving en selectie fee ligt lager dan het gemiddelde. En daar heb je kwalitatief gezien een wervingsbureau voor die gespecialiseerd is in finance en accountancy banen. Bel voor meer info naar 0622210840 of stuur een mail.

Mark-Geerlink-Profilink

Auteur:
Mark Geerlink
t: 0622210840 
e: info@profilink.nl

 

 

Nieuws delen

Relevante recruitment artikelen:

fiscaal-personeel

Fiscaal personeel

Goed gekwalificeerd hoogopgeleid fiscaal personeel De fiscale markt is krap en daarom is het ook …

headhunter-finance

Headhunter finance

Jouw finance headhunter vindt de juiste kandidaat Zoek je een finance headhunter die de taal …

werving-en-selectie-financieel-personeel

Werving en selectie financieel personeel

De werving en selectie partner voor financieel personeel Profilink is al meer dan 15 jaar …

We gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Door deze website te bekijken gaat u akkoord met het gebruik van cookies.