Wat is recruitment?

Wat is recruitment?

wat-is-recruitment

Recruitment; De betekenis en uitleg

Recruitment is een ander woord voor werving en selectie, ook wel “het werven en selecteren van geschikte kandidaten” genoemd. Het doel van een recruiter is er zorg voor te dragen dat de juiste persoon op de juiste plek terecht komt. In de praktijk komt dit er op neer dat een kandidaat niet alleen moet voldoen aan alle harde functie-eisen, maar ook als het gaat om de “soft skills”, moet passen binnen een bedrijf. Recruitment is onmisbaar voor iedere organisatie en is in de huidige krappe arbeidsmarkt (lees: 2022) geen gemakkelijk proces. Maar bedrijven groeien en willen snel goed gekwalificeerd personeel vinden. Voor veel organisaties een dilemma dus.

Recruitment intern regelen of uitbesteden

Of het slim is om je recruitmentproces uit te besteden aan een recruitmentbureau (ook wel werving en selectiebureau genoemd) hangt van diverse factoren af. Allereerst is de omvang van de organisatie bepalend. Een klein bedrijf heeft vaak geen eigen recruitment afdeling en dus ook geen interne recruiters. Dan ben je al snel genoodzaakt om een recruitmentbureau in te schakelen. Vaak heeft zo’n bedrijf niet de middelen en de tijd om tot een goede selectie van kandidaten te komen. Of het duurt simpelweg te lang.

Vanaf een bepaalde omvang, waarbij er intern een aanspreekpunt is voor recruitment, kan het renderen om zelf de werving & selectie op te pakken. Maar lang niet altijd worden alle functies tijdig ingevuld. En dan kan het heel handig zijn om een of enkele recruitmentbureaus in handen te nemen. Pas bij grotere, vaak corporate, ondernemingen zie je dat interne (corporate) recruiters zelfredzaam zijn. Er is veel budget, marketingkennis en know-how om ook specialistische functies in te vullen. Er wordt niet of minder samengewerkt met recruitmentbureau’s. Alleen als het gaat om een spoedvacature of een vacature die al een tijd open staat. Door de extreme schaarste zie je ook dan dat er soms een recruitmentbureau aan te pas moet komen. Wel zien we dat er steeds meer specialistische recruiters ingezet worden.

Welk type recruiter bij jouw wervingsproces past

Het grootste onderscheid wordt gemaakt tussen de interne recruiter en externe recruiter. De interne recruiter is werkzaam binnen een organisatie en de externe recruiter wordt ingeschakeld door een organisatie van buitenaf. Deze is werkzaam bij een recruitment- of uitzendbureau. Bij een recruitmentbureau heb je veelal te maken met een headhunter. Hij of zij selecteert kandidaten met een specifiek profiel. Dit gaat vaak om posities die moeilijk invulbaar zijn. Een uitzendbureau werkt voor organisaties in een breder palet, waarbij de focus meer ligt op uitvoerende functies. Deze zijn over het algemeen ook makkelijker in te vullen. Bij een uitzendbureau heb je te maken met een intercedent overigens.

Type recruitmentbureau wat bij jouw onderneming past

De meest voorkomende bureaus zijn uitzendbureaus, detacheringsbureaus en werving-en-selectiebureaus. Uitzendbureau’s focussen zich dus op uitvoerende functies waarin kortstondige inzet de behoefte is. Een werving-en-selectiebureau houdt zich niet alleen met uitvoerende functies bezig, maar ook MBO+, HBO- en WO- posities. De kans is dan ook groter dat zij opereren in een niche markt, of een aantal nichemarkten. Bij een detacheringsbureau worden kandidaten aangetrokken voor een langdurige relatie. Zij krijgen scholing en worden veelal ingezet op specialistische functies. De juridische werkgever is dan het detacheringsbureau in plaats van de opdrachtgever. En wat het verschil is tussen uitzenden en detachering lees je in ons andere artikel “verschil tussen uitzenden en detacheren“.

Zelf op zoek naar een recruitment partij?

Als opdrachtgever nieuwsgierig welke recruitment partij het beste aansluit bij jouw organisatie? Of heb je een specifieke vacature die je niet op tijd denkt in te vullen? Bel eens met M. Geerlink, via tel. nr. 0622210840 of mail hem en hij beantwoord jouw vraag binnen 24 uur.

Mark-Geerlink-Profilink

Auteur:
Mark Geerlink
t: 0622210840 
e: info@profilink.nl

 

 

Nieuws delen

Relevante recruitment artikelen:

fiscaal-personeel

Fiscaal personeel

Goed gekwalificeerd hoogopgeleid fiscaal personeel De fiscale markt is krap en daarom is het ook …

headhunter-finance

Headhunter finance

Jouw finance headhunter vindt de juiste kandidaat Zoek je een finance headhunter die de taal …

werving-en-selectie-financieel-personeel

Werving en selectie financieel personeel

De werving en selectie partner voor financieel personeel Profilink is al meer dan 15 jaar …

We gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Door deze website te bekijken gaat u akkoord met het gebruik van cookies.