Wat is een werving en selectiebureau?

Wat is een werving en selectiebureau?

wat is een werving en selectiebureau
wat is een werving en selectiebureau

Wat is een werving en selectiebureau

Waar houdt een werving en selectiebureau zich mee bezig? Zij, ook wel recruitmentbureau genoemd, houdt zich bezig met het aantrekken, selecteren en aanstellen van geschikte kandidaten voor uiteenlopende opdrachtgevers. Hierbij wordt er rekening gehouden met de door de opdrachtgevers opgestelde functie-eisen, maar ook de wensen van de kandidaten. De kandidaten die zich aanmelden of solliciteren bij een werving- en selectiebureau zijn vaak MBO(+), HBO of WO geschoold. Zij komen voor een eerste kennismaking eerst langs bij het werving en selectiebureau. Daarna worden ze wel of niet voorgesteld aan de opdrachtgever. Opdrachtgevers schakelen de bureaus in op basis van no-cure-no-pay of op basis van exclusiviteit.

Als kandidaat is de procedure langer via een werving en selectiebureau. Maar het grote voordeel is dat er minder concurrentie is van andere kandidaten / sollicitanten. Zeker een gespecialiseerd w&s-bureau selecteert flink door. Vaak zijn er na selectie nog maar zo’n 3 a 4 kandidaten in beeld. In sommige gevallen komt het zelfs voor dat er maar 1 of 2 kandidaten worden voorgedragen.

Ter verduidelijk vind je de gang van zaken binnen een w&s-bureau in onderstaande illustratie nog eens afgebeeld:

Wat doet een werving en selectiebureau

Werkwijze werving en selectiebureau

Vaak zijn de werving en selectiebureaus gespecialiseerd in een of enkele branchegroepen, dus echte vakspecialisten. Het voordeel voor de opdrachtgever is dat zij toetsen op vakkennis. Over het algemeen zoeken werving en selectie bureaus veel op medior en senior niveau.

Grote voordelen werving en selectiebureau

De consultants werkzaam in de werving en selectiebranche begeleiden jou als kandidaat vaak vrij intensief. Van tevoren vertelt men voor alle ins en outs over de vacature en het bedrijf. Daarnaast wordt je uitstekend voorbereid op het gesprek bij de opdrachtgever. Maar ook is er gedurende de gesprekken veel contact. Dit alles om de wensen en voorkeuren over en weer te filteren.

Dienstverband, uitzenden of detacheren?

De meeste werving en selectiebureaus plaatsen kandidaten rechtstreeks bij een opdrachtgever. Dat wil zeggen dat de opdrachtgever er voor kies om de betreffende medewerker in dienst te nemen. In sommige gevallen wordt er ook gebruik gemaakt van detachering voor een bepaalde periode. Meestal detacheeert men dan een kandidaat voor ongeveer 1040 uur bij een opdrachtgever. Na deze periode kan de opdrachtgever de betreffende medewerker vaak kosteloos overnemen.

Meer informatie

Heb je nog meer tips nodig over het solliciteren via een werving- en selectiebureau? Via ‘Door de ogen van de recruiter‘ vind je vele tips. Wil je meer weten over Profilink Werving & Selectie, hoe wij te werk gaan? Neem dan contact op met recruiter Mark Geerlink, op telefoonnummer 0546-745060 of 0622210840.

 

 

Mark-Geerlink-Profilink

Auteur:
Mark Geerlink
t: 0622210840 
e: info@profilink.nl

 

 

Nieuws delen

Relevante recruitment artikelen:

fiscaal-personeel

Fiscaal personeel

Goed gekwalificeerd hoogopgeleid fiscaal personeel De fiscale markt is krap en daarom is het ook …

headhunter-finance

Headhunter finance

Jouw finance headhunter vindt de juiste kandidaat Zoek je een finance headhunter die de taal …

werving-en-selectie-financieel-personeel

Werving en selectie financieel personeel

De werving en selectie partner voor financieel personeel Profilink is al meer dan 15 jaar …

We gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Door deze website te bekijken gaat u akkoord met het gebruik van cookies.