Wat is detachering?

Wat is detachering?

wat is detachering
wat is detachering

Wat is detachering van personeel?

Detachering is vorm van dienstverlening waarbij een ander bedrijf personeel aan jouw bedrijf uitleent. De gedetacheerde werknemer staat dan op de loonlijst van het detacheringsbedrijf. De gedetacheerde werknemer heeft een vaste of tijdelijke arbeidsovereenkomst met het detacheringsbureau.

Wanneer ga je vaak detacheren?

Het is voor een onderneming vaak interessant om tot detachering van personeel over te gaan in de volgende situaties:

  1. Bij tijdelijke vervanging van een medewerker door bijvoorbeeld (langdurige) ziekte of zwangerschap.
  2. Als er sprake is van een piek in werkzaamheden waarbij extra inzet van personeel deze piek kan opvangen.
  3. Projecten waarbij de inzet van het huidige personeelsbestand niet toereikend is door de specifieke kennis en ervaring die vereist is.
  4. Bij een re-integratietraject van een medewerker bij een ander bedrijf.
  5. Het inzetten van personeel met een arbeidsbeperking vanuit de sociale werkvoorziening vanwege de beperkte risico’s en administratieve rompslomp. Wanneer ga je vaak detacheren?

Detachering kent voordelen en nadelen

Om de bewuste keuze te maken voor detachering is het ook goed om te weten wat de voordelen, maar ook de nadelen zijn. Zo kun jij als ondernemer de juiste keuze maken om te bepalen of deze vorm van dienstverlening rondom het inzetten van personeel bij jou past. De voor- en nadelen op een rijtje. 

Voordelen van detachering:

✅ Snel deskundig personeel kunnen aantrekken; In de huidige arbeidsmarkt anno 2022 is het al enorm tijdrovend om goed gekwalificeerd personeel te vinden. Vacatures staan lang vacant en voordat een medewerker daadwerkelijk kan starten ben je vaak al snel 3 tot 6 maanden verder. Bij een detachering sla je deze stappen over, want het detacheringsbureau heeft het voorwerk al voor je gedaan. 

✅ Frisse dynamiek; Een gedetacheerde medewerker heeft in veel verschillende keukens kunnen kijken en zijn vaak allesbehalve vastgeroest. Zij hebben een frisse blik en zijn snel ingewerkt in een bedrijf. Het zorgt ook vaak voor een fijne dynamiek binnen een team, mede door de hoeveelheid aan nieuwe kennis en ideeën.

✅ Weinig risico’s; Je bent als ondernemer juridisch geen werkgever van de gedetacheerde medewerker. Dus geen loondoorbetaling bij ziekte en meer flexibiliteit ten aanzien van bijvoorbeeld een opzegtermijn.  

Nadelen van detachering:

✅ Minder binding; Omdat detachering tijdelijk is, heeft de gedetacheerde toch vaak wat minder binding met het bedrijf. Daar komt bij dat er geen binding is vanuit werkgeverschap, althans een gedetacheerde medewerker is tenslotte feitelijk in dienst bij het detacheringsbureau.

✅ Meerdere partijen; Aangezien er een arbeidsrelatie tussen de gedetacheerde en het detacheringsbureau is, maar ook tussen gedetacheerde en opdrachtgever, zijn er meerdere partijen betrokken. Afspraken kunnen daarom ook niet snel een-op-een tussen werkgever en gedetacheerde medewerker worden gemaakt. Hier is afstemming met het detacheringsbureau voor nodig. 

✅ Hogere kosten; Voor gedetacheerde medewerkers zijn de loonkosten hoger dan vaste medewerkers. Dit komt vaak door de specialistische kennis, maar ook door continue scholing bijvoorbeeld. 

Wat kost detachering dan?

Detacheringskosten bestaan vaak uit een uurtarief inclusief opslag. Het uurtarief van een gedetacheerde medewerker hangt af van opleiding, ervaring, specialisatie en schaarste bijvoorbeeld. Er zit een duidelijk verschil in tariefstelling tussen uitzenden en detacheren. Bij uitzenden zien we vaak dat er een omrekenfactor wordt gehanteerd tussen de 1.7 en 2.3. Dit terwijl bij detachering de omrekenfactoor grofweg tussen de 2.4 en 3.5 ligt. Verder zijn door de WAB (sinds januari 2020 van kracht) de WW-premies omhoog gegaan, waardoor de tarieven ook licht zijn gestegen. 

Wil je meer weten over detachering?

De belangrijkste zaken rondom detachering hebben we inmiddels wel besproken. Vind je het toch prettig om met een arbeidsmarkt specialist in contact te komen? Of om meer te weten te komen over de mogelijkheden om via Profilink detachering uit te besteden? Neem dan contact op met Mark Geerlink, via 0622210840 of mail hem rechtstreeks.  

Mark-Geerlink-Profilink

Auteur:
Mark Geerlink
t: 0622210840 
e: info@profilink.nl

 

 

Nieuws delen

Relevante recruitment artikelen:

fiscaal-personeel

Fiscaal personeel

Goed gekwalificeerd hoogopgeleid fiscaal personeel De fiscale markt is krap en daarom is het ook …

headhunter-finance

Headhunter finance

Jouw finance headhunter vindt de juiste kandidaat Zoek je een finance headhunter die de taal …

werving-en-selectie-financieel-personeel

Werving en selectie financieel personeel

De werving en selectie partner voor financieel personeel Profilink is al meer dan 15 jaar …

We gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Door deze website te bekijken gaat u akkoord met het gebruik van cookies.