Verschil tussen detacheren en uitzenden

Verschil tussen detacheren en uitzenden

wat is het verschil tussen detachering en uitzenden
wat is het verschil tussen detachering en uitzenden

Belangrijkste verschil detacheren en uitzenden

Het belangrijkste verschil tussen detacheren en uitzenden zit hem in de flexibiliteit en zekerheid. Detacheren geeft de werkgever meer zekerheid. Dit terwijl uitzenden een zeer flexibele arbeidsverhouding kent, waarbij het contract meestal ook een uitzendbeding bevat. Dit houdt in dat wanneer de opdracht ten einde is, de uitzendovereenkomst ook van rechtswege eindigt. Op dat moment heb je geen recht meer op loon. Bij een detachering is de contractduur vooraf bekend en eindigt het contract niet bij het beëindigen van de opdracht, maar op de vooraf overeengekomen datum. Kort samengevat:

✅ Uitzenden is het inhuren van een uitzendkracht via een uitzendovereenkomst, waarbij de uitzendkracht een contract krijgt met flexibiliteit ten aanzien van uren, duur en opzegtermijn.

✅ Detacheren is het inhuren van een medewerker (gedetacheerde) via een detacheringsovereenkomst, waarbij vooraf in het contract een start- en einddatum, minimum aantal uren en een opzegtermijn is opgenomen.

Nog enkele verschillen

Naast de verschillen in flexibiliteit en zekerheid tussen uitzenden en detacheren zijn er nog een aantal verschillen, namelijk:

✅ vakgebied / specialisme; bij een detacheringsbureau zie je dat een bepaald vakgebied of specialisme centraal staat. Opdrachtgevers van het detacheringsbureau hebben behoefte aan personeel met de juiste kwalificaties, ervaring en opleiding. Dit terwijl een uitzendbureau veel algemener werkzaam is en zaken doet op een meer vrijblijvende manier met bedrijven in diverse branches.

✅ intensiteit van de relatie; de relatie tussen detacheerder en detacheringsbureau is vaak gebaseerd op een duurzame samenwerking. Ook zijn er vaak mogelijkheden tot studies en cursussen waar het detacheringsbureau graag in investeert. De relatie tussen uitzendkracht en uitzendbureau is heel vrijblijvend. Het werk is van korte duur en als de klus is geklaard houdt de samenwerking meestal op

Voor- en nadelen uitzenden en detacheren

Het grootste voordeel van een uitzendkracht is dat je op geen enkele manier aan diegene vast zit. Wanneer hij/zij ziek word, heb je binnen no time een vervanger. Of wanneer de klus erop zit stuur je hem/haar dezelfde dag nog naar huis zonder verplichtingen. Wanneer je een week later een nieuwe klus hebt heb je net zo makkelijk weer een nieuwe uitzendkracht binnen.
Het grootste nadeel is dat je minder onderlinge betrokkenheid hebt. Verwacht daarom van een uitzendkracht geen spraakmakende initiatieven (er zijn altijd uitzonderingen).
Eigenlijk is detachering een vorm van uitzenden, maar dan wel met vastgelegde werkuren en een einddatum. Jullie zitten dus aan elkaar vast. Dat geeft natuurlijk veel rust. Nog een voordeel is dat de ‘werknemer’ meer betrokkenheid zal tonen. Hij brengt nieuwe ideeën in waar je vaste personeel misschien niet zo gauw aan denken. Op die manier kan je bedrijf zich blijven vernieuwen

Jarenlange ervaring in de uitzend- en detacheringswereld vind je bij Profilink. Met name bedrijven binnen het vakgebied finance & accountancy weten ons snel te vinden. De recruiters vinden al snel een match tussen opdrachtgevers en kandidaten. Met specifieke kennis van en achtergrond in de financiële wereld zijn we constant op zoek naar de beste match.

Wil je weten of wij jou kunnen helpen bij het uitzenden of detacheren van personeel voor jouw bedrijf? Bel dan met onze recruiter M. Geerlink, via 0622210840 of mail hem rechtsreeks.

Mark-Geerlink-Profilink

Auteur:
Mark Geerlink
t: 0622210840 
e: info@profilink.nl

 

 

Nieuws delen

Relevante recruitment artikelen:

fiscaal-personeel

Fiscaal personeel

Goed gekwalificeerd hoogopgeleid fiscaal personeel De fiscale markt is krap en daarom is het ook …

headhunter-finance

Headhunter finance

Jouw finance headhunter vindt de juiste kandidaat Zoek je een finance headhunter die de taal …

werving-en-selectie-financieel-personeel

Werving en selectie financieel personeel

De werving en selectie partner voor financieel personeel Profilink is al meer dan 15 jaar …

We gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Door deze website te bekijken gaat u akkoord met het gebruik van cookies.