Kosten recruitment

Kosten recruitment

fiscaal-personeel
fiscaal-personeel

Kosten recruitment

Wil je weten wat de gemiddelde recruitment fee anno 2022? Wat kost recruitment? Wat krijg je voor een recruitment fee? Al deze vragen proberen we zo goed mogelijk te beantwoorden. Lees dus snel verder.

De gemiddelde recruitment fee in 2022

De recruitment fee is de laatste jaren bij menig bureau gestegen. Waardoor? Door de krapte op de arbeidsmarkt. Recruitmentbureaus zijn immers nodig en er zijn ook bureau’s die voor de korte termijn gaan. Bij onze opdrachtgevers, maar ook middels intern onderzoek, hebben we het afgelopen jaar (net als voorgaande jaren) research gedaan naar de recruitmenkosten in Nederland. En daarbij hebben we geen onderscheid gemaakt tussen branchespecialisaties.

Gemiddeld genomen liggen de wervingskosten tussen de 20 % en 25 % van het bruto jaarsalaris van een geplaatste kandidaat (inclusief vakantiegeld en evt. bonus). We zien overigens wel uitschieters naar beneden en naar boven. Daarbij merken we op dat de goedkoopste bureau’s tussen de 10% en 15% zitten en de duurste bureau’s tussen de 25% en 35 % zitten.

Wat kost een headhunter?

Een headhunter wordt ingezet op vacatures waarin weinig aabod van kandidaten is op de arbeidsmarkt. Dat is dan ook de reden dat een headhunter vrij duur is. Vaak betaal je voor een headhunter tussen de 25 en 35 % wervingsfee. Het voordeel is dat een headhunter vaak wel de juiste wegen weet te bewandelen om kwalitatief goede kandidaten op te sporen.

Wat krijg je voor een recruitment traject?

Als het goed is krijg je een kandidaat welke vodloet aan de door jouw gestelde functie-eisen als opdrachtgever. Maar in de praktijk komt het nog wel eens voor dat een kandidaat niet helemaal naar behoren functioneert. Ook kan het zijn dat een kandidaat al in kort tijdsbestek weer weg gaat, om wat voor reden dan ook. Wat je krijgt voor je fee, is zeer uiteenlopend.

Daarom is het verstandig voor jou als opdracthgever (maar ook als bureau) goede afspraken te maken over de verwachtingen. Dit voorkomt teleurstelling achteraf.

Bij de een krijg je als werkgever stoepgarantie. Dit betekent dat je kunt fluiten naar je centen, ook al verkast iemand al binnen de proeftijd. Maar bij de ander kun je zelfs na vier of vijf maanden een beroep doen op een garantieregeling. En dan krijg je misschien zelfs wel de helft van de fee terug. Hoe mooi is dat?

Wil je met een ervaren consultant verder praten over de werkwijze van Profilink?

Misschien ben jij als werkgever dan ook op zoek naar een betrouwbaar, toegankelijk en kwalitatief goed wervingsbureau? En niet al te duur? Neem dan eens contact op met een van onze recruiters, via 0546-745060 of 0622210840.

 

 
Mark-Geerlink-Profilink

Auteur:
Mark Geerlink
t: 0622210840 
e: info@profilink.nl

 

 

Nieuws delen

Relevante recruitment artikelen:

fiscaal-personeel

Fiscaal personeel

Goed gekwalificeerd hoogopgeleid fiscaal personeel De fiscale markt is krap en daarom is het ook …

headhunter-finance

Headhunter finance

Jouw finance headhunter vindt de juiste kandidaat Zoek je een finance headhunter die de taal …

werving-en-selectie-financieel-personeel

Werving en selectie financieel personeel

De werving en selectie partner voor financieel personeel Profilink is al meer dan 15 jaar …

We gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Door deze website te bekijken gaat u akkoord met het gebruik van cookies.