Opleidingen Boekhouding

Opleidingen Boekhouding

opleidingen boekhouding
opleidingen boekhouding

Opleidingen boekhouding

Spreekt de boekhouding jou wel aan? Maar weer je niet zo goed welke boekhoud opleiding het beste past bij jouw wensen en ambities?

Dan helpen we je graag om deze keuze makkelijker te maken. Er zijn tal van vacatures in de boekhouding. Het verschilt per sector en per functie welke diploma’s worden gevraagd. Maar we weten na ruim 10 jaar ervaring in het bemiddelen van boekhoudprofessionals wel dat een diploma op zak verdomd handig is. Maar waar moet je beginnen als het gaat om een boekhoudopleiding? Allereerst hangt het er vanaf of je al enige boekhoudkundige ervaring hebt. En de vooropleiding is natuurlijk van belang in de keuze voor een boekhoudopleiding. Lees snel verder.

Boekhouding in zonder MBO of HBO opleiding in financiele richting?

Heb je geen financiele beroepsopleiding genoten. Of anders gezegd, vakken gehad die te maken hebben met de boekhouding? Dan zijn de onderstaande op zichzelf staande boekhoudopleidingen wel wat voor jou.

Praktijkervaring als Medewerker Boekhouding of Financieel-Administratief Medewerker

Heb je al wel enige ervaring in de boekhouding? Kun je al administraties verwerken en weet jij het verschil tussen debit en credit? Maar wil jij nog meer kennis op doen van boekhoudkundige beginselen? Wanneer je al een MBO opleiding in financiele richtign hebt genoten, dan adviseren we over het algemeen een HBO opleiding in financiele richting. Hier kun je later impelweg meerdere kanten mee uit. Dan zou je kunnen overwegen om HBO Bedrijfseconomie, HBO Financieel Management of SPD (via bijvoorbeeld het LOI of Markus Verbeek) te gaan volgen. Eventueel zou je ook (wanneer je bijvoorbeeld al een PDB diploma hebt) kunnen overwegen om een MBA opleiding te gaan volgen.

Werken in de boekhouding bij een administratie- of belastingadvies- of accountantskantoor

Werk je al bij een administratie-, belastingadvies- of accountantskantoor? Of wil je werken in de boekhouding? De opleidingseisen zijn steeds hoger als het gaat om boekhoudkundige functies. Zo heb je bij een kleiner administratiekantoor niet altijd een HBO diploma nodig. Maar bij de grotere accountantskantoren is een HBO Bedrijfseconomie of Accountancy opleiding al snel een must. En dat is niet alles. Van de grote kantoren zie je vooral in tijden van mindere krapte op de arbeidsmarkt, dan men steeds selectiever wordt. Dan is bijvoorbeeld iemand met een HBO Accountancy opleiding gewilder dan iemand met een Bedrijfseconomie opleiding.

 
Mark-Geerlink-Profilink

Auteur:
Mark Geerlink
t: 0622210840 
e: info@profilink.nl

 

 

Nieuws delen

Relevante opleidingsartikelen:

Financiele-opleidingen

Financiële opleidingen

Welke financiële opleidingen zijn er? Er zijn verschrikkelijk veel financiële opleidingen die je kunt volgen. …

opleiding salarisadministratie

Opleiding Salarisadministratie

Wil jij de salarisadministratie in? Kies de juiste opleiding salarisadministratie Spreekt de salarisadministratie jou wel …

opleiding accountancy

Opleiding Accountancy

Opleidingen accountancy, welk opleidingsinstituut past bij jou? Opleidingen accountancy zijn er voldoende in Nederland. Maar …

We gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Door deze website te bekijken gaat u akkoord met het gebruik van cookies.