Opleidingen Boekhouder

Opleidingen Boekhouder

opleidingen boekhouder
opleidingen boekhouder

Opleidingen boekhouder

Spreekt het beroep boekhouder jou wel aan? Maar weer je niet zo goed welke opleiding het beste past bij jouw ambitie om boekhouder te worden?

Dan helpen we jou graag. Iedereen kan boekhouder worden tegenwoordig. Het is dus geen must om een diploma op zak te hebben? Maar is dit verstandig? We hebben inmiddels ruim 10 jaar ervaring in het boekhoudvak. We weten dan ook dat het zeer onverstandig is om maar wat “aan te klooien”. Om een goede boekhouder te worden is het noodzakelijk om ook een gedegen boekhoudopleiding te hebben genoten. Ook al is er volop ruimte om door begeleiding en praktijkervaring verder te komen in het vak.

We vertellen je graag welk type boekhouder past bij welk type opleiding om jou zo goed mogelijk te helpen in jouw opleidingskeuze. Lees snel verder.

Geen MBO of HBO opleiding in boekhoudkundige richting?

Is jouw kennis niet toereikend genoeg om in een boekhoudkundige functie zelfstandig te kunnen functioneren? Dan zijn de onderstaande opleidingen wel wat voor jou.

Praktijkervaring als Boekhoudkundig of Financieel-Administratief Medewerker

Heb je al wel enige boekhoudkundige ervaring? Kun je administraties verwerken en weet jij het verschil tussen debit en credit? Maar wil jij doorgroeien tot zelfstandig boekhouder? Dan is het een beetje afhankelijk van jouw opleidingsniveau welke opleiding het beste bij jouw profiel aansluit. Heb je een MBO diploma in administratieve richting? Dan zou je kunnen overwegen om een HBO opleiding (evt. in deeltijd) te volgen. Dan zou je kunnen overwegen om HBO Bedrijfseconomie, HBO Financieel Management of SPD (via bijvoorbeeld het LOI of Markus Verbeek) te gaan volgen. Eventueel zou je ook (wanneer je bijvoorbeeld al een PDB diploma hebt) kunnen overwegen om een MBA opleiding te gaan volgen.

Werken als boekhouder bij een administratie- of belastingadvies- of accountantskantoor

Werk je bij een administratie-, belastingadvies- of accountantskantoor? Dan zijn de opleidingseisen tegenwoordig steeds hoger. Zo heb je bij een kleiner administratiekantoor niet altijd een HBO diploma nodig, maar bij grotere accountantskantoren ontkom je niet aan het volgen van een HBO opleiding. Zelfs zie je dat bij de grote kantoren wordt gescreend op ambitie- en opleidingsachtergrond. Iemand met een Accountancy opleiding heeft vaak nog voorrang ook.

Mark-Geerlink-Profilink

Auteur:
Mark Geerlink
t: 0622210840 
e: info@profilink.nl

 

 

Nieuws delen

Relevante opleidingsartikelen:

Financiele-opleidingen

Financiële opleidingen

Welke financiële opleidingen zijn er? Er zijn verschrikkelijk veel financiële opleidingen die je kunt volgen. …

opleiding salarisadministratie

Opleiding Salarisadministratie

Wil jij de salarisadministratie in? Kies de juiste opleiding salarisadministratie Spreekt de salarisadministratie jou wel …

opleiding accountancy

Opleiding Accountancy

Opleidingen accountancy, welk opleidingsinstituut past bij jou? Opleidingen accountancy zijn er voldoende in Nederland. Maar …

We gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Door deze website te bekijken gaat u akkoord met het gebruik van cookies.