Opleiding Belastingadviseur
Welke opleidingen zijn er voor een belastingadviseur of fiscalist om te volgen? Voordat je de functie fiscalist kunt uitoefenen moet je allereerst een basisopleiding volgen. We gaan hierbij verder in op de opleidingen Fiscaal Recht en Fiscale Economie op zowel HBO en WO-niveau. Dit zijn namelijk de meest gekozen opleidingen voor studenten die verder willen in het fiscale werkveld. Vervolgens zullen we nog in gaan op verdiepende fiscale opleidingen die mensen kunnen volgen om hun fiscale kennis te verbreden. Maar ook om je te specialiseren op een bepaald belastinggebied. Lees dus snel verder.
Basisopleiding Fiscaal recht of Fiscale economie (HBO en WO)
Stel jij weet al van jongs af aan dat je verder wilt in de fiscale advisering. Dan kies je na het volgen van je HAVO of VWO voor een opleiding Fiscaal Recht of Fiscale Economie. Dit kan dan zowel op HBO of WO-niveau. In de universitaire studie fiscaal recht staan hoofdzakelijk fiscale en juridische vakken op het programma. De wet en regelgeving is de belangrijkste invalshoek. Daarentegen zien we bij de universitaire studie Fiscale Economie dat de bedrijfseconomische kant van de fiscaliteit wat meer wordt belicht.
Maar kies jij voor een HBO opleiding (veel gekozen is dan de studie Fiscaal Recht & Economie). Dan krijg je veel meer praktische invalshoeken te zien vanuit het fiscale werkveld. Deze opleiding is minder juridisch en ook wat meer bedrijfseconomisch.
Kies voor de RB of de NOB opleiding na je HBO of WO studie (Fiscaal Recht / Fiscale Economie)
Veel jonge fiscalisten gaan na hun studie fiscaal recht (of fiscale economie) het werkveld in. Ze gaan dan eerst praktijkervaring op doen. Maar sommige fiscalisen willen verder studeren, naast hun werk. Zij kiezen heel vaak voor een RB of NOB opleiding. Dit zijn overigens ook de twee best gekwalificeerdeopleidingen in het fiscale werkveld. Vooral als het gaat om verdere doorgroei in de belastingadvisering. We gaan dieper in op deze twee opleidingen, alvorens we eerst het verschil tussen deze twee opleidingen uitleggen.
Verschil RB en NOB opleiding
Beide fiscale opleidingen leiden je op tot volwaardig fiscalist. Maar de benadering van de opleidingen zit een belangrijk verschil in. Waar de NOB meer theorethisch is, zien we dat de RB meer praktisch gericht is. Vooral voor het MKB zien we dat de RB net wat beter aansluit op de praktijk.
Maar werk jij als fiscalist in een specialistische praktijk op gebied van overnames, herstructureringen en heb je veel te maken met internationale wet- en regelgeving? Dan heb je weer meer aan de NOB opleiding. Deze conclusies trekken we aan de hand van duizenden gesprekken met fiscalisten.
Opleiding Register Belastingadviseur
Zet jij de volgende stap om je fiscale basis te verdiepen? Wil jij jouw klanten in het MKB nog beter adviseren op breed fiscaal vlak? Start dan met de RB opleiding
Een gerennomeerde vervolgopleiding voor de fiscalist die het verschil wil maken in het MKB
In deze opleiding werk je op eigentijdse en praktijkgerichte wijze aan je ontwikkeling. Je krijgt de handvatten aangereikt om je fiscale adviezen naar een nog hoger niveau te tillen. Eventueel is de opleiding prima naast je werk te volgen aan de hand van avondlessen. Als aanvulling op het lesprogramma bieden ze ook interactieve e-learning onderdelen aan.
Tijdens deze hooggewaardeerde praktijkopleiding ga je dieper in op de verschillende belastingsoorten. Ook komen allerlei uitzonderingsregels aan bod. Hierdoor stelt de opleiding je in staat om een mening te vormen over actuele fiscale onderwerpen. Je rondt tenslotte je opleiding af door het schrijven van een scriptie.
Na afronding van de opleiding ben je in staat om zelfstandig over complexe fiscale vraagstukken te adviseren. Maar ook om de aangeleverde gegevens in ingewikkelde belastingaangiftes te verwerken. Daarnaast kun je als spin in het web schakelen tussen de diverse partners in het werkveld: de klant, de Belastingdienst en gespecialiseerde collega’s. Met het diploma Register Belastingadviseur op zak heb je dus een geweldige basis. Mocht je daarnaast nog meer verdieping willen dan zou je nog een meer specialistische fiscale opleiding kunnen volgen.
Opleiding AA/RA-Belastingaccountant oftewel het RB College
Op financieel gebied ben je als (register) accountant het eerste aanspreekpunt voor ondernemers. Je kunt echter ook specifieke fiscale vraagstukken voorgelegd krijgen waarvoor je misschien net de extra kennis en vaardigheden mist. Kijk dan ook verder als AA of RA en breidt je werkzaamheden uit met fiscale kennis. RB Opleidingen verzorgt in opdracht van de NBA deze fiscale opleiding op hbo-niveau, speciaal gericht op accountants met ambitie. Zodat je ook als expert op belastinggebied de vertrouwenspersoon bent voor de klant. Dan ben je niet alleen de accountant, maar ook het fiscale aanspreekpunt. Voor verdere inhoud van de opleiding, klik op de link. Hier kom je alles te weten over de RB College opleiding.
Opleiding AA/RA Register Belastingadviseur oftewel de RB Academy
De RB Academy is gelijkgesteld aan dat van de Register Belastingadviseur opleiding. Deze opleiding volgt men vaak na het RB College. Maar in sommige gevallen starten accountants ook direct met deze opleiding. Het gehele programma is hetzelfde als de Register Belastingadviseurs opleiding. Tevens mag je de titel AA/RB of RA/RB achter je naam vernoemen na het behalen van de opleiding. Je kunt je vervolgens inschrijven in het RB register.
NOB-opleiding
Wil jij het hoogst haalbare als het gaat om fiscale kwalificaties? Start dan met de NOB opleiding
Opleiding met status voor de senior fiscalist
De fiscalisten die de NOB-opleiding willen afronden volgen verplicht de driejarige Beroepsopleiding Belastingadviseurs. Het basisprogramma kent zes trajecten:
- een vaardighedentraject
- een algemeen technisch fiscaal traject
- een technisch fiscaal traject voor Omzetbelastingspecialisten
- een technisch fiscaal traject voor Loon-belastingspecialisten
- een technisch-fiscaal traject dat gericht is op de internationale praktijk
- een technisch-fiscaal traject dat gericht is op de nationale praktijk.
Het vaardighedentraject bevat verschillende cursussen:
- onderhandelen
- argumenteren
- schrijven met impact
- adviesvaardigheden en procesvoering
De NOB-opleiding kent geen examen. Wel moeten de fiscalisten voor het merendeel van de cursussen een voorbereidingsopdracht maken. Deze opdracht wordt beoordeeld door je docent. Die beoordeling bepaalt of het aspirant-lid tot de betreffende cursus wordt toegelaten.
Als je de NOB eenmaal hebt afgerond wordt je ingeschreven in het NOB register. Dit is het register onder fiscalisten met de hoogste status. Vooral wanneer je bij grotere (maar ook internationaal georienteerde) belastingadvieskantoren werkt heb je hier veel aan. Soms is het zelfs een must om door te kunnen groeien bij dit soort kantoren. Wanneer een kantoor is aangesloten bij het RB dan ben je vaak gebonden om de RB opleiding te volgen.
Andere fiscale opleidingen
Naast de al genoemde fiscale opleidingen zijn er nog tal van andere fiscale opleiidngen. We benoemen in dit artikel de meest populaire fiscale opleidingen. Met name zijn deze opleiidnge
Opleiding MKB Belastingassistent
Wil jij wellicht een switch maken naar het fiscale werkveld? Maar weet je niet welke studie je moet kiezen vanwege het ontbreken van een basisopleding op fiscaal gebied? Dan is de opleiding Belastingassistent voor jou wellicht een goede keuze. Deze relatief korte basisopleiding leert jou de basisbeginselen in het fiscale werkveld. Je wordt dus opgeleid als (assistent-) aangiftemedewerker / belastingassistent. Dit betekent nog niet dat je zelfstandig klanten kunt adviseren op fiscaal vlak. Je zult je dan nog verder moeten opleiden middels een HBO of WO studie. Maar vaak zien we dat deze opleiding wordt voltooid door mensen die raakvlakken hebben met de fiscaliteit. En dus zelf niet eens werkzaam zijn als fiscalist.
Opleiding Fiscaal Adviseur
Belastingzaken kennen een geheel eigen problematiek. Je moet alert zijn op wijzigingen, en feilloos de link weten te leggen naar de specifieke situatie van de onderneming van uw cliënt. Soms kan het zijn dat jouw fiscale kennis tekort schiet of dat je net dat stukje extra zekerheid wenst.
De opleiding tot Fiscaal Adviseur (FA) is een goede keuze voor de fiscalist die net dat beetje extra fiscale kennis wil. We hebben het dan over een fiscale opleiding die modulair van opzet en daarnaast zeer praktijkgericht is. Vooral belastingadviseurs of fiscalisten uit het MKB hebben hier veel aan.Deze vrij korte (duur van 10 maanden) fiscale opleiding kan worden vergeleken met vele vakken vanuit de HBO opleiding Fiscaal Recht & Economie. Maar dan met een nog praktischere invalshoek.Wanneer je de opleiding hebt afgerond ben je klaar om ingezet te worden in functies als aangiftemedewerker of junior belastingadviseur.
De basisbeginselen rondom belastingadvisering zijn jou nu bekend. Maar wil je je door ontwikkelen tot volwaardig belastingadviseur? Dan is het vaak nog handig om een RB opleiding te volgen. Register MKB Belastingconsulent (MKB BC)Tijdens de studie word je kosteloos ingeschreven in het Aspirantregister MKB Belastingconsulent (MKB BC) van de Stichting Register Fiscaal & Financieel Advies (SRFA). Je mag tevens deelnemen aan de fiscale updatesessies. Wie kiest er voor de Register MKB Belastingconsulent opleiding? Vooral de fiscalist die werkzaam is of werk zoekt in de aangiftepraktijk.
Om vervolgens door te groeien naar zelfstandig belastingadviseur. Maar het kan natuurlijk ook zijn dat je bewust kiest voor het kleinbedrijf. Dan zou deze fiscale opleiding in combinatie met praktijkervaring moeten kunnen volstaan.In deze opleiding ontwikkel je essentiële kennis van en inzicht in het fiscale werkveld. De opleiding kan gezien worden als fiscale opstart studie. Docenten komen vaak ook uit de fiscale wereld. De praktijk wordt uitstekend gecombineerd met de theorethische kennis van vakmensen.
Register MKB Belastingadviseur (MKB BA)
Met deze opleiding bereid je je uitstekend voor op het beroep van belastingadviseur. Het programma kent een goede combinatie van praktische inzichten en theorethische fiscale kennis. De belangrijkste belastinggebieden komen dan ook aan bod. Deze opleiding kan worden gezien als fiscale opstart studie, maar sommigen vinden het voldoende om door te gaan als fiscalist in de praktijk. Dus niet iedereen kiest nog voor een vervolgopleiding. Na afronding van de opleiding kom je in het SRFA register te staan. Dan mag je de titel MKB BA voeren.
Post Bachelor Fiscale Advisering MKB
Wist je dat er een groot tekort is aan goed opgeleide fiscalisten? Heb jij een gedegen basisopleiding maar wil je net dat beetje meer dan jouw vakgenoot? Dus een fiscale verdieping op de (al dan niet aanwezige) fiscale kennis. Dan is deze post bachelor een hele goede keuze. Misschien dat vele fiscale facetten jou bekend voor komen. Maar voor een verfrissende fiscale kijk op diverse belastinggebieden is deze praktijkgerichte opleiding zeker verrijkend voor de MKB fiscalist.
Fiscaal opleidingsadvies op maat
Heb je dit artikel nu doorgelezen en twijfel je nog steeds? Wat we op zich goed kunnen begrijpen. Want heel veel factoren die mee spelen zijn persoonsafhankelijk. Maar wees niet getreurd, wij hebben duizenden fiscalisten geadviseerd ten aanzien van hun fiscale vervolgstappen.
Maar ook weten we vaak welke kantoren voor jou geschikt zijn aan de hand van jouw opleidingsambitie of huidige opleidingstraject. Dus bel met Mark Geerlink, via tel. nr. 0622210840. Hij kan je zeker verder helpen!
Opleiding Belastingadviseur
Welke opleidingen zijn er voor een belastingadviseur of fiscalist om te volgen? Voordat je de functie fiscalist kunt uitoefenen moet je allereerst een basisopleiding volgen. We gaan hierbij verder in op de opleidingen Fiscaal Recht en Fiscale Economie op zowel HBO en WO-niveau. Dit zijn namelijk de meest gekozen opleidingen voor studenten die verder willen in het fiscale werkveld. Vervolgens zullen we nog in gaan op verdiepende fiscale opleidingen die mensen kunnen volgen om hun fiscale kennis te verbreden. Maar ook om je te specialiseren op een bepaald belastinggebied. Lees dus snel verder.
Basisopleiding Fiscaal recht of Fiscale economie (HBO en WO)
Stel jij weet al van jongs af aan dat je verder wilt in de fiscale advisering. Dan kies je na het volgen van je HAVO of VWO voor een opleiding Fiscaal Recht of Fiscale Economie. Dit kan dan zowel op HBO of WO-niveau. In de universitaire studie fiscaal recht staan hoofdzakelijk fiscale en juridische vakken op het programma. De wet en regelgeving is de belangrijkste invalshoek. Daarentegen zien we bij de universitaire studie Fiscale Economie dat de bedrijfseconomische kant van de fiscaliteit wat meer wordt belicht.
Maar kies jij voor een HBO opleiding (veel gekozen is dan de studie Fiscaal Recht & Economie). Dan krijg je veel meer praktische invalshoeken te zien vanuit het fiscale werkveld. Deze opleiding is minder juridisch en ook wat meer bedrijfseconomisch.
Kies voor de RB of de NOB opleiding na je HBO of WO studie (Fiscaal Recht / Fiscale Economie)
Veel jonge fiscalisten gaan na hun studie fiscaal recht (of fiscale economie) het werkveld in. Ze gaan dan eerst praktijkervaring op doen. Maar sommige fiscalisen willen verder studeren, naast hun werk. Zij kiezen heel vaak voor een RB of NOB opleiding. Dit zijn overigens ook de twee best gekwalificeerdeopleidingen in het fiscale werkveld. Vooral als het gaat om verdere doorgroei in de belastingadvisering. We gaan dieper in op deze twee opleidingen, alvorens we eerst het verschil tussen deze twee opleidingen uitleggen.
Verschil RB en NOB opleiding
Beide fiscale opleidingen leiden je op tot volwaardig fiscalist. Maar de benadering van de opleidingen zit een belangrijk verschil in. Waar de NOB meer theorethisch is, zien we dat de RB meer praktisch gericht is. Vooral voor het MKB zien we dat de RB net wat beter aansluit op de praktijk.
Maar werk jij als fiscalist in een specialistische praktijk op gebied van overnames, herstructureringen en heb je veel te maken met internationale wet- en regelgeving? Dan heb je weer meer aan de NOB opleiding. Deze conclusies trekken we aan de hand van duizenden gesprekken met fiscalisten.
Opleiding Register Belastingadviseur
Zet jij de volgende stap om je fiscale basis te verdiepen? Wil jij jouw klanten in het MKB nog beter adviseren op breed fiscaal vlak? Start dan met de RB opleiding
Een gerennomeerde vervolgopleiding voor de fiscalist die het verschil wil maken in het MKB
In deze opleiding werk je op eigentijdse en praktijkgerichte wijze aan je ontwikkeling. Je krijgt de handvatten aangereikt om je fiscale adviezen naar een nog hoger niveau te tillen. Eventueel is de opleiding prima naast je werk te volgen aan de hand van avondlessen. Als aanvulling op het lesprogramma bieden ze ook interactieve e-learning onderdelen aan.
Tijdens deze hooggewaardeerde praktijkopleiding ga je dieper in op de verschillende belastingsoorten. Ook komen allerlei uitzonderingsregels aan bod. Hierdoor stelt de opleiding je in staat om een mening te vormen over actuele fiscale onderwerpen. Je rondt tenslotte je opleiding af door het schrijven van een scriptie.
Na afronding van de opleiding ben je in staat om zelfstandig over complexe fiscale vraagstukken te adviseren. Maar ook om de aangeleverde gegevens in ingewikkelde belastingaangiftes te verwerken. Daarnaast kun je als spin in het web schakelen tussen de diverse partners in het werkveld: de klant, de Belastingdienst en gespecialiseerde collega’s. Met het diploma Register Belastingadviseur op zak heb je dus een geweldige basis. Mocht je daarnaast nog meer verdieping willen dan zou je nog een meer specialistische fiscale opleiding kunnen volgen.
Opleiding AA/RA-Belastingaccountant oftewel het RB College
Op financieel gebied ben je als (register) accountant het eerste aanspreekpunt voor ondernemers. Je kunt echter ook specifieke fiscale vraagstukken voorgelegd krijgen waarvoor je misschien net de extra kennis en vaardigheden mist. Kijk dan ook verder als AA of RA en breidt je werkzaamheden uit met fiscale kennis. RB Opleidingen verzorgt in opdracht van de NBA deze fiscale opleiding op hbo-niveau, speciaal gericht op accountants met ambitie. Zodat je ook als expert op belastinggebied de vertrouwenspersoon bent voor de klant. Dan ben je niet alleen de accountant, maar ook het fiscale aanspreekpunt. Voor verdere inhoud van de opleiding, klik op de link. Hier kom je alles te weten over de RB College opleiding.
Opleiding AA/RA Register Belastingadviseur oftewel de RB Academy
De RB Academy is gelijkgesteld aan dat van de Register Belastingadviseur opleiding. Deze opleiding volgt men vaak na het RB College. Maar in sommige gevallen starten accountants ook direct met deze opleiding. Het gehele programma is hetzelfde als de Register Belastingadviseurs opleiding. Tevens mag je de titel AA/RB of RA/RB achter je naam vernoemen na het behalen van de opleiding. Je kunt je vervolgens inschrijven in het RB register.
NOB-opleiding
Wil jij het hoogst haalbare als het gaat om fiscale kwalificaties? Start dan met de NOB opleiding
Opleiding met status voor de senior fiscalist
De fiscalisten die de NOB-opleiding willen afronden volgen verplicht de driejarige Beroepsopleiding Belastingadviseurs. Het basisprogramma kent zes trajecten:
- een vaardighedentraject
- een algemeen technisch fiscaal traject
- een technisch fiscaal traject voor Omzetbelastingspecialisten
- een technisch fiscaal traject voor Loon-belastingspecialisten
- een technisch-fiscaal traject dat gericht is op de internationale praktijk
- een technisch-fiscaal traject dat gericht is op de nationale praktijk.
Het vaardighedentraject bevat verschillende cursussen:
- onderhandelen
- argumenteren
- schrijven met impact
- adviesvaardigheden en procesvoering
De NOB-opleiding kent geen examen. Wel moeten de fiscalisten voor het merendeel van de cursussen een voorbereidingsopdracht maken. Deze opdracht wordt beoordeeld door je docent. Die beoordeling bepaalt of het aspirant-lid tot de betreffende cursus wordt toegelaten.
Als je de NOB eenmaal hebt afgerond wordt je ingeschreven in het NOB register. Dit is het register onder fiscalisten met de hoogste status. Vooral wanneer je bij grotere (maar ook internationaal georienteerde) belastingadvieskantoren werkt heb je hier veel aan. Soms is het zelfs een must om door te kunnen groeien bij dit soort kantoren. Wanneer een kantoor is aangesloten bij het RB dan ben je vaak gebonden om de RB opleiding te volgen.
Andere fiscale opleidingen
Naast de al genoemde fiscale opleidingen zijn er nog tal van andere fiscale opleiidngen. We benoemen in dit artikel de meest populaire fiscale opleidingen. Met name zijn deze opleiidnge
Opleiding MKB Belastingassistent
Wil jij wellicht een switch maken naar het fiscale werkveld? Maar weet je niet welke studie je moet kiezen vanwege het ontbreken van een basisopleding op fiscaal gebied? Dan is de opleiding Belastingassistent voor jou wellicht een goede keuze. Deze relatief korte basisopleiding leert jou de basisbeginselen in het fiscale werkveld. Je wordt dus opgeleid als (assistent-) aangiftemedewerker / belastingassistent. Dit betekent nog niet dat je zelfstandig klanten kunt adviseren op fiscaal vlak. Je zult je dan nog verder moeten opleiden middels een HBO of WO studie. Maar vaak zien we dat deze opleiding wordt voltooid door mensen die raakvlakken hebben met de fiscaliteit. En dus zelf niet eens werkzaam zijn als fiscalist.
Opleiding Fiscaal Adviseur
Belastingzaken kennen een geheel eigen problematiek. Je moet alert zijn op wijzigingen, en feilloos de link weten te leggen naar de specifieke situatie van de onderneming van uw cliënt. Soms kan het zijn dat jouw fiscale kennis tekort schiet of dat je net dat stukje extra zekerheid wenst.
De opleiding tot Fiscaal Adviseur (FA) is een goede keuze voor de fiscalist die net dat beetje extra fiscale kennis wil. We hebben het dan over een fiscale opleiding die modulair van opzet en daarnaast zeer praktijkgericht is. Vooral belastingadviseurs of fiscalisten uit het MKB hebben hier veel aan.Deze vrij korte (duur van 10 maanden) fiscale opleiding kan worden vergeleken met vele vakken vanuit de HBO opleiding Fiscaal Recht & Economie. Maar dan met een nog praktischere invalshoek.Wanneer je de opleiding hebt afgerond ben je klaar om ingezet te worden in functies als aangiftemedewerker of junior belastingadviseur.
De basisbeginselen rondom belastingadvisering zijn jou nu bekend. Maar wil je je door ontwikkelen tot volwaardig belastingadviseur? Dan is het vaak nog handig om een RB opleiding te volgen. Register MKB Belastingconsulent (MKB BC)Tijdens de studie word je kosteloos ingeschreven in het Aspirantregister MKB Belastingconsulent (MKB BC) van de Stichting Register Fiscaal & Financieel Advies (SRFA). Je mag tevens deelnemen aan de fiscale updatesessies. Wie kiest er voor de Register MKB Belastingconsulent opleiding? Vooral de fiscalist die werkzaam is of werk zoekt in de aangiftepraktijk.
Om vervolgens door te groeien naar zelfstandig belastingadviseur. Maar het kan natuurlijk ook zijn dat je bewust kiest voor het kleinbedrijf. Dan zou deze fiscale opleiding in combinatie met praktijkervaring moeten kunnen volstaan.In deze opleiding ontwikkel je essentiële kennis van en inzicht in het fiscale werkveld. De opleiding kan gezien worden als fiscale opstart studie. Docenten komen vaak ook uit de fiscale wereld. De praktijk wordt uitstekend gecombineerd met de theorethische kennis van vakmensen.
Register MKB Belastingadviseur (MKB BA)
Met deze opleiding bereid je je uitstekend voor op het beroep van belastingadviseur. Het programma kent een goede combinatie van praktische inzichten en theorethische fiscale kennis. De belangrijkste belastinggebieden komen dan ook aan bod. Deze opleiding kan worden gezien als fiscale opstart studie, maar sommigen vinden het voldoende om door te gaan als fiscalist in de praktijk. Dus niet iedereen kiest nog voor een vervolgopleiding. Na afronding van de opleiding kom je in het SRFA register te staan. Dan mag je de titel MKB BA voeren.
Post Bachelor Fiscale Advisering MKB
Wist je dat er een groot tekort is aan goed opgeleide fiscalisten? Heb jij een gedegen basisopleiding maar wil je net dat beetje meer dan jouw vakgenoot? Dus een fiscale verdieping op de (al dan niet aanwezige) fiscale kennis. Dan is deze post bachelor een hele goede keuze. Misschien dat vele fiscale facetten jou bekend voor komen. Maar voor een verfrissende fiscale kijk op diverse belastinggebieden is deze praktijkgerichte opleiding zeker verrijkend voor de MKB fiscalist.
Fiscaal opleidingsadvies op maat
Heb je dit artikel nu doorgelezen en twijfel je nog steeds? Wat we op zich goed kunnen begrijpen. Want heel veel factoren die mee spelen zijn persoonsafhankelijk. Maar wees niet getreurd, wij hebben duizenden fiscalisten geadviseerd ten aanzien van hun fiscale vervolgstappen.
Maar ook weten we vaak welke kantoren voor jou geschikt zijn aan de hand van jouw opleidingsambitie of huidige opleidingstraject. Dus bel met Mark Geerlink, via tel. nr. 0622210840. Hij kan je zeker verder helpen!