Wat is een werving- en selectiebureau?

26 aug, 2018

Wat is een werving- en selectiebureau?

Een werving- en selectiebureau of ook wel recruitmentbureau genoemd, houdt zich bezig met het aantrekken, selecteren en aanstellen van geschikte kandidaten voor uiteenlopende opdrachtgevers. Hierbij wordt er rekening gehouden met de door de opdrachtgevers opgestelde functie-eisen, maar ook de wensen van de kandidaten. De kandidaten die zich aanmelden of solliciteren bij een werving- en selectiebureau zijn vaak MBO(+), HBO of WO geschoold. Zij komen voor een eerste kennismaking eerst langs bij het werving- en selectiebureau. Daarna worden ze wel of niet voorgesteld aan de opdrachtgever. Opdrachtgevers schakelen de werving- en selectiebureaus in op basis van no-cure-no-pay of op basis van exclusiviteit.

Als kandidaat is de procedure langer via een werving- en selectiebureau. Maar het grote voordeel is dat er minder concurrentie is van andere kandidaten / sollicitanten. Zeker een werving- en selectiebureau met specialisatie selecteert flink door. Vaak zijn er 3 a 4 kandidaten in beeld. In sommige gevallen komt het zelfs voor dat er maar 1 of 2 kandidaten worden voorgedragen.

Werkwijze werving- en selectiebureau

Vaak zijn de werving- en selectiebureaus gespecialiseerd in een of enkele branchegroepen, dus echte vakspecialisten. Het voordeel voor de opdrachtgever is dat er voor een klein deel ook op vakkennis kan worden getoetst. Over het algemeen wordt door w&s-bureaus gezocht op medior en senior niveau.

Grote voordelen werving- en selectiebureau

De consultants werkzaam in de werving- en selectiebranche begeleiden jou als kandidaat vaak vrij intensief. Alle ins en outs over de vacature en het bedrijf worden van tevoren vaak al verteld. Daarnaast wordt je uitstekend voorbereid op het gesprek bij de opdrachtgever. Maar ook gedurende de gesprekken wordt er regelmatig over en weer contact onderhouden. Dit alles om de wensen en voorkeuren over en weer te filteren.

Dienstverband, uitzenden of detacheren?

Bij de meeste werving- en selectiebureaus worden kandidaten rechtstreeks geplaatst bij een opdrachtgever. Dat wil zeggen dat de opdrachtgever er voor kies om de betreffende medewerker in dienst te nemen. In sommige gevallen wordt er ook gebruik gemaakt van detachering voor een bepaalde periode. Meestal wordt de kandidaat in dat geval voor ongeveer 1040 uur gedetacheerd bij een opdrachtgever. Na deze periode kan de opdrachtgever de betreffende medewerker vaak kosteloos overnemen.

Meer informatie

Heb je nog meer tips nodig over het solliciteren via een werving- en selectiebureau? Via ‘Door de ogen van de recruiter‘ vind je vele tips. Wil je meer weten over Profilink Werving & Selectie, hoe wij te werk gaan? Neem dan contact op met Mark Geerlink, op telefoonnummer 0546-745060 of 0622210840.

 

 

 

Nieuwsgierig of wij nog leuke vacatures in portefeuille hebben?

Bekijk snel ons vacature-overzicht!