salaris financial controller
Salaris Financial Controller

Salaris Financial Controller

Salaris Financial Controller

salaris financial controller
salaris financial controller

Wat is het salaris van een financial controller in 2021?

Als bemiddelingsspecialist adviseren we jou graag over de salarissen van financial controllers. We spreken dagelijks financial controllers die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging. Dan hebben we het natuurlijk ook over het salaris. Dus we hebben de afgelopen jaren vele salarisgegevens voorbij zien komen in deze functiegroep.

Naast onze eigen data over salarissen onder financial controllers, hebben we diverse salarisonderzoeken geraadpleegd. Vooral om een zo objectief mogelijk beeld te geven aan jou als financial controller. Maar ook werkgevers willen van ons vaak weten of hun personeel (in dit geval dus de financial controllers) wel een marktconform salaris hebben.

Salaristabellen Financial Controller

In onderstaande tabel vind je de salarissen terug van financial controllers afgezet tegenover het ervaringsniveau.

Salaris Financial Controller

Uitleg bovenstaande salaristabel voor financial controllers:
In bovenstaande tabel zie je de gemiddelde bruto maandsalarissen van financial controllers afgezet tegen het aantal jaren ervaring. Deze salarisbandbreedtes zijn onderverdeeld in vijf groepen (0-3, 3-5, 5-10, 10-15 en >15 jaar);

  • 0 tot 3 jaar ervaring: € 2.250 – € 4.000 
  • 3 tot 5 jaar ervaring: € 3.000 – € 5.000 
  • 5 tot 10 jaar ervaring: € 3.750 – € 6.250 
  • 10 tot 15 jaar ervaring: € 4.750 – € 7.000 
  • > 15 jaar ervaring: € 5.000 – € 8.000 

Salarisniveau financial controller licht gestegen

Het salaris van financial controllers is de afgelopen 10 jaar heel licht gestegen. We zien een jaarlijkse stijging van ongeveer 2 procent. Door de corona crisis zullen de salarissen de komende periode zeker niet gaan stijgen. We verwachten zelfs voor de komende jaren een licht dalende lijn te zien. Wanneer de schaarste in deze functiegroep (die er nu is) zal aanblijven, zullen de salarissen op een stabiel niveau blijven, is onze verwachting.

Salaris per opleidingsniveau

Als financial controller zien we verschillen tussen de MBO, HBO en WO geschoolde financial controller. De financial controller op MBO niveau is vaak meer boekhoudkundig onderlegd, waar iemand op HBO en WO niveau ook op adviserend vlak veel mee kan denken. Dit zien we wat minder terug bij financial controllers met een MBO achtergrond. We zien doorgaans dat het verschil relatief klein is tussen de diverse opleidingsniveau’s. De MBO geschoolde financial controller verdient circa € 150 tot 300 bruto minder dan de HBO geschoolde financial controller. Tenslotte verdient de HBO geschoolde financial controller € 100 tot 150,- bruto minder dan de universitair geschoolde financial controller.

Salaris  per regio

Ook zien we regioverschillen bij financial controllers. Een financial controller verdient in de Randstad bijvoorbeeld veel meer dan in de regio Friesland en Groningen. De centrale regio’s zitten op een gemiddeld niveau, daar waar we in de regio Limburg en Zeeland ook lagere salarisniveaus zien.

Salarissen afgezet tegen omvang organisatie

Tenslotte bekijken we ook nog even de salarissen van financial controllers werkzaam in kleine, middelgrote en grote ondernemingen. Als we dan een financial controller bij een grote internationale onderneming vergelijken met iemand werkzaam bij een klein MKB bedrijf. Dan zien we dat laatstgenoemde een lager salaris heeft. Terwijl de middelgrote ondernemingen daarbij op een gemiddeld salarisniveau zitten. We zien dan ook dat het salaris bij een multinational al snel € 500 tot 1000 bruto hoger ligt dan bij een klein bedrijf.

Wil je meer informatie over jouw salaris mogelijkheden als financial controller?

Wil je weten of jouw salaris als financial controller marktconform is? Maar ook wat de mogelijkheden zijn in salarisgroei? Neem dan vrijblijvend contact op met onze consultant arbeidsvoorwaarden, Mark Geerlink, op telefoonnummer 0622210840. Hij kan jou alles vertellen over de arbeidsvoorwaarden die horen bij de functie als financial controller.

Dan weet je zeker dat je een zo objectief mogelijk beeld krijgt van het salaris wat jij zou moeten verdienen. Daarbij kunnen we jou evt. ook nog adviseren over de secundaire arbeidsvoorwaarden.

Ga dus niet zelf als financial controller vergelijken in jouw netwerk en bel ons. Waarom?

– men vergelijkt vaak enkel de primaire arbeidsvoorwaarden
– iedere financial controller die jij zelf vraagt, verdiend ineens heel veel
– niemand heeft hetzelfde profiel

 

Mark-Geerlink-Profilink

Auteur:
Mark Geerlink
t: 0622210840 
e: info@profilink.nl

 

 

Nieuws delen
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Relevante salaris artikelen:

salaris registeraccountant ra

Salaris Registeraccountant

Salaris registeraccountant of accountant RA Wij spreken dagelijks registeraccountant / accountants (RA). En over de …

salaris junior assistent accountant

Salaris Junior Assistent Accountant

Hoeveel verdient een Junior Assistent Accountant (m/v) in Nederland in 2021? Het gemiddelde salaris voor …

Salaris-Accountant-AA

Salaris Accountant AA

Salaris accountant AA anno 2021 Wat verdient een accountant AA in 2021? Dankzij onze rol …

We gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Door deze website te bekijken gaat u akkoord met het gebruik van cookies.