Salaris-Accountant-AA
Salaris Accountant AA

Salaris Accountant AA

Salaris Accountant AA

Salaris-Accountant-AA
Salaris-Accountant-AA

Salaris accountant AA anno 2021

Wat verdient een accountant AA in 2021? Dankzij onze rol als bemiddelaar voor accountants horen wij dagelijks de ccountant salarissen. De een werkt bij een groot kantoor, de ander bij een klein kantoor. Maar ook de leeftijd en ervaring zijn natuurlijk van invloed hierop. Naast dat het uiteindelijk ook van invloed is wat precies jouw taken en verantwoordelijkheden zijn als accountant. Daarbij raadplegen we ook nog eens diverse salarisonderzoeken onder accountants en spreken we dagelijks ccountantskantoren om ook daar te peilen hoe de salarisontwikkeling onder accountants er uit ziet. 

Salaris per ervaringsniveau

Het salaris van een aa accountant fluctueert natuurlijk erg aan de hand van het ervaringsniveau. Wel zien we bij accountants in een bepaald ervaringsniveau onderling verschillen ontstaan. Dit heeft te maken met functie-invulling, type accountant en type kantoor. Een accountant met interne focus verdient doorgaans wat minder dan de commerciele externe accountantsrol. En de accountancy welke volop is het advieswerk zit verdient vaak meer dan de meer traditionele, maar ook vooral “operationele” accountant.

Salaristabel:   

salaris per ervaringsniveau

Salaris per leeftijdsgroep

De ene accountant is al AA accountant op zijn 30e. De andere accountant mag pas op zijn 40e de AA titel voeren. Maar in fucntioneren kan het soms zo zijn dat zij nagenoeg hetzelfde doen. Daarom is het niet altijd handig om je salaris als AA accountant vooral alleen met leeftijdgenoten te vergelijken. Kijk naar het brede plaatje. Twijfel je of jouw salaris marktconform is? Neem dan vooral contact op met een onafhankelijk adviseur. 

Salaristabel:

salaris per leeftijdscategorie

Salaris per kantooromvang

Werk je als senior manager AA bij een big 4 kantoor of werk je als accountant-adviseur in de samenstelpraktijk bij een klein accountantskantoor. Gemiddeld genomen verdient de accountant werkzaam bij een big 4 kantoor natuurlijk een stuk meer dan die van een klein kantoor. Dit komt onder andere door verschil in tarief en overheadkosten. Maar soms ook het type klanten.  

Salaristabel:

salaris per kantooromvang

Verschillen salaris te groot, wanneer kom jij erachter?

Twee accountants werkzaam bij hetzelfde type kantoor en werkzaam in een soortgelijke rol. De een is 40 en de ander 43. Ze werken ook nog eens in dezelfde regio. Nou denk je, dit verschil in salaris tussen die twee zou minimaal moeten zijn. Helaas zien wij in de praktijk dat dit vaker niet dan wel het geval is. Toets jij ook je salaris? Bel mij gerust. Wij volgen naast onze dagelijkse toetsingen ook alle salarisonderzoeken die maar te vinden zijn op het web.  

Mark-Geerlink-Profilink

Auteur:
Mark Geerlink
t: 0622210840 
e: info@profilink.nl

 

 

Nieuws delen
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Relevante salaris artikelen:

salaris registeraccountant ra

Salaris Registeraccountant

Salaris registeraccountant of accountant RA Wij spreken dagelijks registeraccountant / accountants (RA). En over de …

salaris junior assistent accountant

Salaris Junior Assistent Accountant

Hoeveel verdient een Junior Assistent Accountant (m/v) in Nederland in 2021? Het gemiddelde salaris voor …

salaris financial controller

Salaris Financial Controller

Wat is het salaris van een financial controller in 2021? Als bemiddelingsspecialist adviseren we jou …

We gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Door deze website te bekijken gaat u akkoord met het gebruik van cookies.