Salaris Registeraccountant

22 mrt, 2019

Salaris Registeraccountant

Als je eenmaal de opleiding tot registeraccountant hebt afgerond dan kun je een aardige sprong maken als het gaat om je salaris. En zeker als je uiteindelijk partner kunt worden bij een accountantsorganisatie. De registeraccountant is de functiegroep binnen de accountancy waarin het hoogste salaris is te verdienen. Wel variëren de salarissen behoorlijk tussen diverse accountantsorganisaties.

Jouw salaris als registeraccountant marktconform?

Of  jij als (aankomend) Registeraccountant een marktconform salaris hebt? Die vraag hangt af van diverse factoren. Op internet zijn wel enkele salarisonderzoeken te vinden, maar ook dit zegt niet per definitie iets over het feit of jij marktconforme arbeidsvoorwaarden hebt. Hoeveel jaar werkervaring, hoeveel genoten studies en in welke fase je in je studie zit, op welk functieniveau je daadwerkelijk functioneert, dit zijn allemaal vragen die gerelateerd zijn aan het loon.

Om je een wat beter beeld te schetsen van de marktconforme salarisschalen, vind je hieronder de functieschalen voor de registeraccountant op basis van alle voorinformatie die wij in de afgelopen jaren hebben verzameld (let op: we gaan er hier vanuit dat een RA al minimaal 5 jaar ervaring heeft opgedaan):

Salaris van een Registeraccountant met 5 tot 7 jaar werkervaring ligt tussen de € 3.750,- en € 4.500,- bruto per maand

Salaris van een Registeraccountant met 7 tot 12 jaar werkervaring ligt tussen de € 4.000,- en € 6.000,- bruto per maand

Salaris van een Registeraccountant met meer dan 10 jaar werkervaring ligt tussen de € 5.000,- en € 8.500,- bruto per maand

Nieuwsgierig of wij nog leuke vacatures in portefeuille hebben?

Bekijk snel ons vacature-overzicht!