Junior Assistent Accountant Opleiding

5 mei, 2018

Junior Assistent Accountant Opleiding

Welke Junior Assistent Accountant Opleiding past het beste bij jouw profiel? Om antwoord te geven op deze vraag helpen wij je graag verder met het kiezen van de juiste opleiding tot Junior Assistent Accountant.

Inhoud Junior Assistent Accountant Opleiding

Tijdens de Junior Assistent Accountant opleiding niveau 4 volg je een basis- en keuzedeel. Het basisdeel is een vastgesteld theoretisch kader. Het keuzedeel bepaal je zelf aan de hand van je interesse en ambitie. Hier speelt de uiteindelijke beroepskeuze een belangrijke rol. Weet je al snel dat je na je MBO opleiding niveau 4 nog een HBO opleiding wilt volgen, dan baseer jij hier ook je keuzevakken op. 

Toelatingseisen Junior Assistent Accountant Opleiding (niveau 4)

Voor mensen die de Junior Assistent Accountant opleiding willen starten, geldt als toelatingseis een VMBO diploma (TL, KB of GL), een overgangsbewijs naar leerjaar 4 (HAVO) of doorstroom niveau 3 opleiding. Echter kan in sommige gevallen een toelatingsexamen of extra vakken als eis worden opgelegd.

Stage en werk Junior Assistent Accountant

Al tijdens de opleiding Junior Assistent Accountant ervaar je hoe het is om te werken in de accountancy branche, waardoor al enige praktijkervaring kan worden opgedaan. Het is op MBO-niveau vaak nog wel lastig om aan een stageplaats te komen. Wel zijn er volop carrièremogelijkheden voor Assistent Accountants. Hoewel hiervoor vaak wel een HBO opleiding vereist is. Daarom is het volgen van een duale HBO opleiding na deze studie ook zeker aan te raden.

Deeltijd Junior Assistent Accountant opleiding

Verder zijn er tal van mogelijkheden om leren en werken te combineren door het volgen van een duale opleiding richting de accountancy. De meest gekozen opleiding is toch wel de HBO Accountancy duale studie. Het voordeel van een duaal accountancy student is namelijk de combinatie van theorie en praktijk, waardoor je een snelle leercurve als Junior Assistent Accountant hebt. Tenslotte zijn er tal van andere deeltijd opleidingen, namelijk MBA (Moderne Bedrijfsadministratie), VBA (Vakopleiding Bedrijfsadministratie), SPD (Staats Praktijkdiploma), HBO Financieel Management deeltijd (inmiddels Finance, Tax & Advice), HBO Bedrijfseconomie deeltijd (inmiddels Finance & Control), HBO Finance & ControlHBO Management, Economie en Recht deeltijd en HBO Bedrijfskunde deeltijd.

Opleidings- en carrièreverloop na je Junior Assistent Accountant opleiding

Door stage te lopen bij een administratie- of accountantskantoor ervaar je hoe het is om de theorie ook in de praktijk toe te passen. Uiteindelijk is het belangrijk  om enige relevante werkervaring op je cv te kunnen vermelden. Zo vind je na het voltooien van de opleiding makkelijker een baan. Het aantal vacatures in de functiegroep Junior Assistent Accountant is behoorlijk.

Toch zijn er diverse economen die denken dat het werk van een Junior Assistent Accountant steeds meer wordt overgenomen door automatisering. Dit valt nog maar te bezien. Gemiddeld genomen kunnen we zeggen dat er volop kansen zijn op de arbeidsmarkt voor Junior Assistent Accountants.

De keuze om tot de juiste opleiding voor Junior Assistent Accountant te komen hangt samen met de ambitie van iemand. Heb je torenhoge ambities, dan adviseren we jou om zo snel mogelijk te beginnen met de opleiding tot AA of RA. Wil je RA worden, dan is het snelste traject de Bachelor, Master en Post Master Accountancy aan Nyenrode. Wil je AA worden, dan zou je ook de Bachelor Accountancy kunnen volgen om daarna de Post HBO AA en praktijkstage te voltooien.

 

 

 

 

Nieuwsgierig of wij nog leuke vacatures in portefeuille hebben?

Bekijk snel ons vacature-overzicht!