Junior Assistent Accountant Opleiding

5 mei, 2018

Junior Assistent Accountant Opleiding

Jij wilt Junior Assistent Accountant worden, maar weet niet welke opleiding hier het beste op aan sluit. Wij helpen je graag verder met het kiezen van de juiste opleiding tot Junior Assistent Accountant.

Opleidingskeuze afhankelijk van ambitie als Junior Assistent Accountant

De keuze om tot de juiste opleiding voor Junior Assistent Accountant te komen hangt samen met de ambitie van iemand. Heb je torenhoge ambities, dan adviseren we jou om zo snel mogelijk te beginnen met de opleiding tot AA of RA. Wil je RA worden, dan is het snelste traject de Bachelor, Master en Post Master Accountancy aan Nyenrode. Wil je AA worden, dan zou je ook de Bachelor Accountancy kunnen volgen om daarna de Post HBO AA en praktijkstage te voltooien.

Het kan natuurlijk ook zijn dat je nog twijfelt of je wel AA of RA wil worden en liever voor een brede economische opleiding kiest. In dat geval zou je ook de opleiding HBO Bedrijfseconomie, HBO Financieel Management, SPD of Fiscaal Recht en Economie kunnen volgen.

Heb je geen HAVO of VWO als vooropleiding dan zijn de opleidingen MBO Junior Assistent Accountant, MBO Administrateur en MBA goede opties.

Na je Junior Assistent Accountant opleiding

Door stage te lopen bij een administratie- of accountantskantoor ervaar je hoe het is om de theorie ook in de praktijk toe te passen. Uiteindelijk is het erg van belang om enige relevante werkervaring op je cv te kunnen vermelden. Zo vind je na het voltooien van de opleiding makkelijker een baan. Het aantal vacatures in de functiegroep Junior Assistent Accountant is behoorlijk.

Toch zijn er diverse economen die denken dat het werk van een Junior Assistent Accountant steeds meer wordt overgenomen door automatisering. Dit valt nog maar te bezien. Gemiddeld genomen kunnen we zeggen dat er volop kansen zijn op de arbeidsmarkt voor Junior Assistent Accountants.

Deeltijd Junior Assistent Accountant opleiding

Ook zijn er tal van mogelijkheden om leren en werken te combineren door het volgen van een duale opleiding richting de accountancy. De meest gekozen opleiding is toch wel de HBO Accountancy duale studie. Uiteraard zijn er nog andere mogelijkheden, ook op MBO-niveau. Het voordeel van een duaal accountancy student is de combinatie van theorie en praktijk, waardoor je een snelle leercurve als Junior Assistent Accountant hebt.

 

 

 

 

Nieuwsgierig of wij nog leuke vacatures in portefeuille hebben?

Bekijk snel ons vacature-overzicht!