Assistent Accountant

11 feb, 2019

Assistent Accountant

Informatie over beroep Assistent Accountant

Wil jij meer informatie over het beroep Assistent Accountant? De volgende onderwerpen komen in dit artikel aan bod, namelijk:

  • Waar houdt een Assistent Accountant zich mee bezig?
  • Wat is het competentieprofiel
  • Welke opleidingen zijn er?
  • Wat is het carrièreperspectief?
  • Wat zijn de bijbehorende salarisschalen?
  • Vacatures Assistent Accountant

Waar houdt een Assistent Accountant zich mee bezig?

De werkzaamheden beschrijven we uitgebreid in een ander artikel. Maar een Assistent Accountant houdt zich hoofdzakelijk bezig met het verwerken van administraties, vervaardigen van tussentijdse cijfers, jaarrekeningen en fiscale aangiften. Dit laatste is niet altijd een taak van de Assistent Accountant, maar wordt soms ook door de fiscale afdeling gedaan.
Een Assistent Accountant werkt bij een accountants-, administratie- of belastingadvieskantoor.

Wat is het competentieprofiel?

Een Assistent Accountant is als eerste analytisch en cijfermatig sterk onderlegd. Men dient namelijk bekwaam te zijn om analyses, begrotingen en andere rapportages te kunnen opstellen. Ten tweede moet je als Assistent Accountant accuraat kunnen werken. Zorgvuldig en op een correcte wijze een dossier opbouwen is van wezenlijk belang in de accountancy. Tenslotte is het belangrijk dat je als Assistent Accountant erg klantgericht bent. Je dient tenslotte klanten te woord te staan en te adviseren over boekhoudkundige of fiscale aspecten.

Welke opleidingen zijn er?

Als je Assistent Accountant van beroep wilt worden, dan zijn er diverse opleidingstrajecten mogelijk. Er zijn tal van HBO opleidingen die aansluiten op dit beroep, maar ook zijn er mogelijkheden voor een MBOer. Na je HBO opleiding Accountancy kun je nog verder studeren voor AA (Accountant-Administratieconsulent) of RA (Registeraccountant). Deze duren nog circa 4 tot 7 jaar.

Wat is het carrièreperspectief?

Het beroep van Assistent Accountant heeft momenteel een heel goed carrièreperspectief. Zeker als je een HBO of WO-achtergrond hebt, kom je snel aan een baan. Vanuit een Mbo-opleiding is het wel wat lastiger om aan een baan te komen. Hier zie je vaak dat het makkelijker is om te beginnen bij een kleiner accountants- of administratiekantoor.

Wat zijn de bijbehorende salarisschalen?

Wij hebben diverse salarisonderzoeken gelezen, maar hebben ook tal van gesprekken gehad met kandidaten en opdrachtgevers. Zodoende hebben we eigen salarisschalen opgesteld. Dus als jij graag wilt weten of je salaris marktconform is, dan verwijzen we je graag naar de pagina in de link.

Vacatures Assistent Accountant

Ben jij binnenkort klaar met je studie en wil jij je carrière starten? Ga dan snel naar ons actuele vacature overzicht.

Nieuwsgierig of wij nog leuke vacatures in portefeuille hebben?

Bekijk snel ons vacature-overzicht!