Accountant worden

14 feb, 2019

Accountant worden

Wil jij Accountant worden?

Accountant worden of niet? Je weet nog niet zeker of je accountant wil worden, maar hebt wel interesse in deze beroepsgroep.
Dan adviseren we jou om te kijken naar onderstaande bijbehorende competenties. Twijfel je daarna nog steeds? Doe dan de test.

Competentieprofiel Accountant

1. Je bent betrouwbaar
2. Je hebt een sterk cijfermatig en analytisch vermogen
3. Je bent nauwkeurig
4. Je bent communicatief vaardig
5. Je organisatiebewustzijn is groot
6. Je bent oplossingsgericht

Wil je een nog beter gevoel krijgen bij de beroepsgroep en of deze bij je past? Doe dan de test, klik hier. Je kunt ook in onze kennisbank kijken, zie: “Wat doet een accountant?”.

Studieroute van een Accountant

De weg naar tekeningsbevoegd accountant is in de praktijk vaak best lang. En ook is dit niet voor iedereen weggelegd. De studie bestaat naast de theoretische opleiding ook uit een praktijkgedeelte. Pas daarna wordt je ingeschreven als accountant. Lees meer over de opleidingsroute in onze kennisbank bij het onderwerp “Waar kan ik het beste studeren voor accountant?”

Meer informatie over het beroep Accountant?

We spreken elke dag met accountants (in opleiding), dus zowel startende als ervaren accountants. We horen dus vele verhalen. Vaak weten we al snel wat iemand beweegt om voor het vak accountant te kiezen. We delen graag onze ervaringen met jou. Zo maak je een goede afweging in de keuze voor het vak accountant.

Ga eens met ons in gesprek. Wie weet hebben we voor jou de ideale baan in de accountancy al snel gevonden. Neem contact op met Profilink Werving & Selectie op telefoonnummer 0546-745060 of 06-22210840.

Nieuwsgierig of wij nog leuke vacatures in portefeuille hebben?

Bekijk snel ons vacature-overzicht!