Gemiddeld Salaris HBO Accountancy

Gemiddeld Salaris HBO Accountancy

Wat is het gemiddeld salaris van een HBO Accountancy afgestudeerde?

Het gemiddeld salaris HBO Accountancy ligt op circa € 1.800,- tot zo’n € 2.150 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband. Het bruto jaarsalaris ligt ergens tussen de € 24.000,- en € 30.000,-. Hierbij zit er vaak met name een verschil in salaris als het gaat om secundaire arbeidsvoorwaarden. Het arbeidsvoorwaardenpakket bij de grotere, landelijke accountantsorganisaties is veelal wat beter dan bij een kleiner, lokaal accountants- of administratiekantoor.

Naarmate een accountancy afgestudeerde ervaring op doet, worden de verschillen in salaris tussen kleine en grote accountantskantoren vaak al snel kleiner. Het startsalaris zegt overigens niet alles. Het is veel belangrijker om te kijken naar het totaalaanbod. Hierbij doelen wij ook op doorgroei, studie- en ontwikkelmogelijkheden. Maar ook de balans tussen werk en prive, flexibiliteit en werkdruk kunnen een belangrijke keuze vormen tussen een kleiner of juist groter kantoor. Bij de grote, landelijke accountantsorganisaties is de werkdruk beduidend hoger namelijk.

Als starter in de accountancy is er vaak weinig onderhandelingsmogelijkheid als het gaat om het arbeidsvoorwaardenpakket. Vaak worden starters ingeschaald aan de hand van vaste salarisschalen. Hier wordt in principe ook niet van afgeweken. Uiteraard is dit een bandbreedte. Maar wanneer je op het hoogst haalbare salaris binnen komt, worden er ook hoge verwachtingen geschept.

Het gemiddelde salaris welke hierboven is genoemd is een gemiddelde vanuit recente salarisonderzoeken en eigen ervaringen vanuit de werving & selectie.

Wil je toch nog wat meer informatie over salaris of arbeidsvoorwaarden? Bel dan gerust met dhr Mark Geerlink, op telefoonnummer 0546-745060. Als consultant binnen de werving & selectie heeft u hier te maken met een ervaren consultant die al zo’n 10 jaar mee loopt in de accountancy.