Concept pagina

wat-doet-een-assistent-accountant

Opleiding Belastingadviseur

Welke opleidingen zijn er voor een belastingadviseur of fiscalist om te volgen? Voordat je de functie fiscalist kunt uitoefenen moet je allereerst een basisopleiding volgen. We gaan hierbij verder in op de opleidingen Fiscaal Recht en Fiscale Economie op zowel HBO en WO-niveau. Dit zijn namelijk de meest gekozen opleidingen voor studenten die verder willen in het fiscale werkveld. Vervolgens zullen we nog in gaan op verdiepende fiscale opleidingen die mensen kunnen volgen om hun fiscale kennis te verbreden. Maar ook om je te specialiseren op een bepaald belastinggebied. Lees dus snel verder.

Basisopleiding Fiscaal recht of Fiscale economie (HBO en WO)

Stel jij weet al van jongs af aan dat je verder wilt in de fiscale advisering. Dan kies je na het volgen van je HAVO of VWO voor een opleiding Fiscaal Recht of Fiscale Economie. Dit kan dan zowel op HBO of WO-niveau. In de universitaire studie fiscaal recht staan hoofdzakelijk fiscale en juridische vakken op het programma. De wet en regelgeving is de belangrijkste invalshoek. Daarentegen zien we bij de universitaire studie Fiscale Economie dat de bedrijfseconomische kant van de fiscaliteit wat meer wordt belicht.

Maar kies jij voor een HBO opleiding (veel gekozen is dan de studie Fiscaal Recht & Economie). Dan krijg je veel meer praktische invalshoeken te zien vanuit het fiscale werkveld. Deze opleiding is minder juridisch en ook wat meer bedrijfseconomisch.

We gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Door deze website te bekijken gaat u akkoord met het gebruik van cookies.