Waarom kiezen voor detachering

Waarom kiezen voor detachering

 
waarom kiezen voor detachering
waarom kiezen voor detachering

Waarom kiezen bedrijven voor detachering? De belangrijkste voordelen op een rijtje…

Wat zijn nou precies de voordelen van detachering, denken veel mensen. Maar ook de vraag wat detachering precies in houdt wordt veel gesteld. In onze andere blogs over detachering hebben we al uitgelegd wat detacheren is, maar ook wat het verschil is tussen uitzenden en detacheren. In dit artikel gaan we echter in op de belangrijkste voordelen van detachering. We overtuigen jou misschien wel om te kiezen voor detachering, omdat het misschien voor jou wel de ideale manier van werken is. Lees dan snel verder.

Detachering geeft meer zekerheid dan uitzenden 

Detacheren is niet hetzelfde als uitzenden. Het verschil hiertussen hebben we al besproken in het artikel “wat is het verschil tussen detachering en uitzenden“. Als jij namelijk gedetacheerd wordt, dan is de detacheringsorganisatie jouw werkgever. Als uitzendkracht is dit niet het geval, dan is het uitzendbureau de formele werkgever en de inlener de materiële werkgever. Via een detacheringsorganisatie wordt je meestal uitgeleend aan een of meerdere opdrachtgevers.

Het detacheringscontract heeft vaak de duur van enkele maanden tot soms wel een jaar, afhankelijk van de aard van het project. Zelfs kan het zijn dat een contract voor onbepaalde tijd wort aangeboden. Een detacheringscontract kan niet dagelijks worden opgezegd. Hier geldt namelijk een opzegtermijn.

Tenslotte is het zo dat je bij het detacheringsbureau vaak persoonlijk wordt begeleid en gecoacht (workshops, netwerkborrels), maar ook een beroep kunt doen op vele vakspecialisten. Waardoor jij kunt doen waar je goed in bent.

Een kijkje in verschillende keukens

Nog een groot voordeel van detachering is dat je de kans krijgt om bij meerdere opdrachtgevers in de keuken te kijken. Hierdoor kun je steeds sneller schakelen tussen verschillende bedrijfsculturen en wordt je als persoon ook flexibeler. Jouw netwerk breidt zich doorgaans ook sneller uit dan wanneer je werkzaam bent voor een vaste werkgever. Hierdoor heb je in de toekomst alleen maar een grotere kans om sneller binnen te komen bij nieuwe opdrachtgevers.

Switchen tussen verschillende disciplines makkelijker

Er komen bij veel mensen op een gegeven moment in hun carrière momenten dat ze andere inzichten krijgen en zelfs nieuwe functiegebieden willen ontdekken. In een vaste baan is het vaak lastig om van de een op de andere dag een andere functie te gaan bekleden. Dit terwijl je in de detachering juist vanzelf een spil wordt tussen verschillende afdelingen en ook een kijkje neemt in diverse disciplines. De mogelijkheid om je kennis te verrijken binnen andere disciplines is makkelijker dan bij een vaste job. Ook als het gaat om het volgen van opleidingen en cursussen zijn er tal van mogelijkheden.  

Persoonlijke ontwikkeling en begeleiding staan centraal

Wanneer je kiest voor detachering heb je naast de mogelijkheid om opleidingen te volgen, maar wordt je ook persoonlijk begeleid. Dat wil zeggen dat je door een consultant van de detacheringsorganisatie op de hoogte wordt gebracht van de mogelijkheden in branchegroepen, functie- en taakgebieden waar jij je goed bij voelt. Daardoor kies jij zelf de route in jouw loopbaan waarvan jij denkt dat deze past bij jouw ambities en wensen. Detacheringsbureaus zijn vaak goed op de hoogte van de arbeidsmarkt en brancheontwikkelingen. Hierdoor zijn zij goed in staat om jou te kunnen adviseren. Aan de hand van een persoonlijk ontwikkelingsplan werk jij toe naar een nieuwe uitdaging.

Je vergroot jouw marktwaarde op de arbeidsmarkt 

Als je bij een detacheringsorganisatie in dienst komt werk je meestal op diverse projecten bij verschillende opdrachtgevers. Hierdoor ontwikkel jij je sneller binnen bepaalde disciplines dan wanneer je in vaste dienst bent. Je doet in korte tijd veel ervaring op en bent daardoor ook sneller inzetbaar op verschillende projecten. Doordat je verschillende bedrijven en branchegroepen hebt gezien, zijn jouw mogelijkheden op de arbeidsmarkt ook ruimer geworden. Ook heeft een detacheringsbureau een groot netwerk van bedrijven waar jij aan de slag kunt. Hier zitten vaak ook bedrijven tussen waar jij als individu niet snel binnen komt.

Wilt u via ons personeel detacheren?

Profilink is het detacheringsbureau voor financieel, juridisch en accountancy personeel. Bent u als opdrachtgever in een van deze branchegroepen actief, dan vertellen we u graag meer over de mogelijkheden van detachering via Profilink. Neem dan contact op met onze consultant detacheringen, via 0622210840.

Mark-Geerlink-Profilink

Auteur:
Mark Geerlink
t: 0622210840 
e: info@profilink.nl

 

Nieuws delen

Relevant arbeidsmarkt nieuws:

Tekort-accountants

Tekort accountants

Tekort accountants zien we verder toenemen Het tekort accountants blijft in rap tempo toenemen! De …

thuiswerken-accountancy

Thuiswerken accountancy in de praktijk

Thuiswerken in de accountancy; wel of niet? Is thuiswerken in de accountancy arbeidsmarkt straks niet …

Wie wil er tegenwoordig nog partner worden in de accountancy­branche?

De conclusie is duidelijk voor ons; Er zijn te weinig jonge “ondernemende” accountants Wie zou …

We gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Door deze website te bekijken gaat u akkoord met het gebruik van cookies.