Werken bij een administratiekantoor

Werken bij een administratiekantoor

fiscaal-personeel
fiscaal-personeel

Werken bij een administratiekantoor

Heb jij wel eens nagedacht over werken bij een administratiekantoor? Of werk je nu bij een administratiekantoor en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Het werk is vaak minstens zo uitdagend als bij accountantskantoren. Daar komt bij dat het minder gebonden is aan allerlei compliance regels. Je hebt voor je gevoel vaak net wat meer vrijheid en bovendien erg veel contact met klanten.

Weinig verschil met werkzaamheden accountantskantoren

Wij weten als bemiddelingsspecialist voor administratiekantoren (door het hele land) inmiddels wel waarom je wel of niet zou passen bij een administratiekantoor. Overigens zijn er ook een heleboel vooroordelen over het werken bij een administratiekantoor, met name mensen die momenteel werkzaam zijn bij een accountantskantoor. Die zeggen al snel dat zij zich enkel bezig houden met de boekhouding. Maar is dat werkelijk zo?

Nou nee, dat verschil is in de loop der tijd aardig aan het vervagen. Enkel de wet- en regelgeving wordt niet op eenzelfde wijze nageleefd in het segment “administratiekantoren”. Maar dat wil niet zeggen dat de werkzaamheden en klantbenadering veel verschillen van elkaar. We zien hier vaak juist heel veel overeenkomsten.

Enorm uitdagend werk met veel bewegingsvrijheid

Het werken bij een administratiekantoor is juist heel divers, misschien nog wel diverser dan bij een accountantskantoor. Dit komt door de bewegingsvrijheid vanuit adviseurschap. Men is minder gebonden aan vaktechnische regels, waardoor men meer tijd kan vrij maken voor advies op maat richting klanten.

En wat te denken aan de mensen die zichzelf als een vis in het water voelen bij het cijfermatige werk. Maar niet strikt in een bepaald functiegebied gedrukt wil worden. Die mensen hebben over het algemeen meer mogelijkheden bij een administratiekantoor. Je werkt hier vaak van A tot Z voor klanten en begeleid ze ook in het gehele traject, wat bij accountantskantorenis opgedeeld in diverse kaders.

Kortom, het werken bij een administratiekantoor is heel uitdagend, afwisselend en brengt veel mogelijkheden met zich mee. Het is maar net waar jou ambitie ligt. Wil jij breed adviserend ondernemers bijstaan of vind jij het belangrijk om vanuit strikte wet- en regelgeving een vaktechnisch dichtgetimmerd dossier afvinken? En dus meer op de accountant stoel willen zitten?

Vacatures bij administratiekantoren

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je op zoek bent naar vacatures bij een leuk administratiekantoor. Kijk dan eens in ons vacature overzicht. Wie weet staat jouw droombaan er bij. Of je nou als assistent accountant, boekhouder of belastingadviseur aan de slag wilt.

Contact opnemen

Wil jij meer weten over het werken bij een administratiekantoor? Wij hebben honderden kandidaten geholpen bij het vinden van een passende baan bij een administratiekantoor. Inmiddels weten we dus wel wat hier bij komt kijken. Bel mij dan ook eens vrijblijvend (0622210840), ik heb diverse kandidaten bijgestaan in de stap naar een baan bij een administratie- of accountantskantoor.

Mark-Geerlink-Profilink

Auteur:
Mark Geerlink
t: 0622210840 
e: info@profilink.nl

 

 

Nieuws delen

Andere werkgerelateerde artikelen:

nieuwe baan in de accountancy

Nieuwe baan in de accountancy

De juiste weg naar een nieuwe baan in de accountancy? Een nieuwe baan in de …

inhuren assistent accountant

Inhuren Assistent Accountant

Inhuren Assistent Accountants Profilink is de inhuurspecialist als het gaat om het tijdelijk te werk …

interim-assistent-accountant

Interim Assistent Accountant

Interim assistent accountant vaak in 24 uur gevonden Interim Assistent Accountants voor een tijdelijke opdracht …

werken bij een administratiekantoor
We gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Door deze website te bekijken gaat u akkoord met het gebruik van cookies.