Wat is controlling

Wat is controlling

Wat-is-controlling
Wat-is-controlling

Wat is controlling

Controlling omvat het werkveld waar een controller zich, vaak op een financiële afdeling, mee bezig houdt. Een controller heeft als doel de directie en het management te helpen bij het beheersen van de financiële huishouding. Het toezicht houden op de financiële afdeling en het waarborgen van de getrouwheid en volledigheid van financiele gegevens behoren tot de belangrijkste taken. Als de financiële situatie onder controle is spreken we ook wel van een organisatie die “in control” is.

Wat doen controllers

Dus nu weet je ook wat een controller beroep is. Maar wat doen controllers precies? Naast dat zij toezicht houden op de financiële administratie zijn ze soms ook leidinggevende op de financiële afdeling. Een controller zorgt er voor dat alle financiële informatie binnen een bedrijf op de juiste wijze wordt opgeslagen en gedocumenteerd. Tevens worden er financiële adviezen gegeven over de huidige en toekomstige financiele situatie binnen een organisatie.

Wat is een goede controller

Naast dat je vaak minimaal een HBO opleiding in financiële richting nodig hebt moet je vooral onafhankelijk en objectief kunnen denken, maar ook zelfstandig kunnen werken. Daarnaast zijn communicatieve vaardigheden, accuratesse, stressbestendigheid en een cijfermatig en analytisch sterk denkvermogen nodig om een goede controller te kunnen zijn. Je werkt namelijk intensief samen met diverse staffuncties en externe partijen (zoals een accountant of een bank) en daarin moet je snel kunnen schakelen en anticiperen op onverwachte gebeurtenissen. Maar ook moet je intern binnen een organisatie als onafhankelijk adviseur kunnen optreden voor de directie en het management.

Mark-Geerlink-Profilink

Auteur:
Mark Geerlink
t: 0622210840 
e: info@profilink.nl

 

 

Nieuws delen

Relevante beroeps­informatie artikelen:

tarieven-accountancy

Tarieven accountancy

Accountancy tarieven blijven stijgen De accountancy tarieven stijgen in 2022 voor het zoveelste achtereenvolgende kalenderjaar. …

controller

Wat is een controller

Wat is een controller? Een controller is belast met (een deel van) de werkzaamheden rondom …

Accountant-Administratieocnsulent

Accountant Administratie­consulent

Accountant Administratieconsulent is beschermde titel Een accountant-administratie­consulent (AA) is een beschermde titel. Iemand die het …

Wat-is-controlling
We gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Door deze website te bekijken gaat u akkoord met het gebruik van cookies.