Wat is tax

Wat is tax

tax
tax

Wat is de betekenis van tax?

Tax is een ander woord voor belasting. Meestal ook wel vernoemd naar een discipline of vakgebied binnen de financiele wereld. Het is een Engels begrip. In het nederlands wordt ook wel het word fiscaal genoemd in de volksmond. Dus er zijn meerdere synoniemen voor het woord tax. Vooral bij grotere belastingadvieskantoren en internationaal georienteerde beastingadvieskantoren zien we dit begrip veel terugkomen. Ook in functietitels. Dus een tax praktijk kan bijvoorbeeld ook wel een belastingadviespraktijk worden genoemd. In Nederland spreken we bij de meeste kantoren gewoon van een belastingadviespraktijk. Net als de functie van belastingadviseur of fiscalist in negen van de tien gevallen voor komt. Het kinkt misschien net wat minder chique, maar het komt natuurlijk op hetzelfde neer. 

Tax beroepen

Ook wel fiscale beroepen genoemd. Dus ook hier zien we de belangrijkste belastingfuncties weer terugkomen. Maar de functietitels hebben vaak net een iets andere benaming. Voorbeelden van functies zijn tax advisor (junior/senior), -associate, -lawyer, -manager, -partner, etc. 

Tax opleidingen

De belangrijkste opleiding is de universitaire opleiding Fiscaal Recht, ook wel (International Business) Tax Law genoemd. Maar op HBO niveau zien we nu ook de opleiding Bachelor Finance, Tax and Advice. Daarnaast zijn er natuurlijk tal van fiscale opleidingen op HBO, Post HBO en universitair niveau die je kunt volgen, zoals Fiscaal Adviseur, Register Belastingadviseurs, NOB, etc. Mocht je vragen hebben over welke fiscale opleiding het beste bij jouw profiel past, dan kun je het beste contact opnemen met Mark Geerlink, via 0622210840. Hij kan je alles vertellen over fiscale opleidingen. 

Doorgroeimogelijkheden 

De doorgroeimogelijkheden zijn uitstekend. Zeker wanneer je bijvoorbeeld een universitaire studie Fscaal Recht hebt genoten. Dan kun je vrij gemakkelijk de stap maken naar diverse senior posities. Ook zijn er mogelijkheden om als fiscaal partner aan de slag te gaan. Maar wanneer je niet in een belastingadviespraktijk wilt blijven werken, dan zijn er ook nog mogelijkheden buiten de fiscale advieswereld. Denk bijvoorbeeld aan de Belastingdient, de overheid of het bedrijfsleven. Want ook daar zien we volop fiscale behoefte namelijk. Wel zien we dat de fiscale advieswereld een hele goede leerschool is om de eerste jaren van je carriere in te starten. Juist omdat je heel veel verschillende bedrijven ziet en te maken krijgt met diverse belastinggebieden. 

Baan zoeken in het fiscale werkveld

Anno 2021 zijn er nog steeds volop tax vacatures. Dus wil jij als fiscale kandidaat een mooie vervolgstap maken in jouw loopbaan? Dan adviseren we jou om contact op te nemen met Mark Geerlink, de recruitment specialist fiscaal. Hij heeft al honderden kandidaten bemiddelt en kent de kantoren dan ook goed. 

Veelgestelde vragen over vakgebied tax:

Wat is tax?

Tax is een ander woord voor belasting. Vaak ook wel vernoemd naar een discipline of vakgebied binnen de financiele wereld.

Welke beroepen zijn er binnen de tax wereld?

De meest voorkomende beroepen zijn tax advisor, -associate, -lawyer, -manager en -partner. 

Welke opleidingen zijn er binnen tax?

De meest toonaangevende opleiding is de universitaire opleiding International Tax Law. Daarmee heb je ook de meeste mogelijkheden op de fiscale arbeidsmarkt. 

Welke doorgroeimogelijkheden zijn er in de tax wereld?

Met een universitaire opleiding Fiscaal Recht (International Tax Law) kun je heel veel kanten op. Je kunt je specialiseren op een bepaald belastinggebied. 

Zijn er veel banen?

Er zijn volop banen op de huidige fiscale arbeidsmarkt anno 2021. 

Mark-Geerlink-Profilink

Auteur:
Mark Geerlink
t: 0622210840 
e: info@profilink.nl

 

 

Nieuws delen

Relevante beroeps­informatie artikelen:

tarieven-accountancy

Tarieven accountancy

Accountancy tarieven blijven stijgen De accountancy tarieven stijgen in 2022 voor het zoveelste achtereenvolgende kalenderjaar. …

controller

Wat is een controller

Wat is een controller? Een controller is belast met (een deel van) de werkzaamheden rondom …

Accountant-Administratieocnsulent

Accountant Administratie­consulent

Accountant Administratieconsulent is beschermde titel Een accountant-administratie­consulent (AA) is een beschermde titel. Iemand die het …

tax
We gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Door deze website te bekijken gaat u akkoord met het gebruik van cookies.