Wat is tax planning?

Wat is tax planning?

wat-is-tax-planning
wat-is-tax-planning

Wat is tax planning?

Tax planning is het proces waarbij je een financieel plan of een situatie vanuit fiscaal oogpunt analyseert. Het doel is om ervoor te zorgen dat er zo weinig mogelijk belasting wordt afgedragen. De Nederlandse fiscale wet- en regelgeving biedt volop mogelijkheden om fiscale voordelen te benutten, maar tegelijkertijd kunnen ook strenge sancties worden oopgelegd. Daarom is het belangrijk om niet de grenzen van de wet op te zoeken.

Waarom is dit zo belangrijk?

Dit proces maakt het gemakkelijker om uw persoonlijke financiële situatie goed af te stemmen op de belastingen die je betaald. Door al vroegtijdig in kaart te brengen wat voor investeringen en uitgaven je wilt gaan doen, kun je vroegtijdig fiscale consequenties signaleren. Door een juiste spreiding en uiteenzetting van een planning kun je meer geld overhouden voor je pensioen.

Professionele tax planning opzetten?

We hebben het nu voornamelijk gehad over de betekenis van het begrip tax planning. Maar wil je hier nou echt mee aan de slag gaan. Wij werken samen met meerdere topfiscalisten die voor jou klaar staan om jouw het juiste advies te geven. Zij blijven zich continue verdiepen in de fiscale mogelijkheden die de Nederlandse belastingwetgeving biedt. Dus wil jij hier ook gebruik van maken? Neem dan eens vrijblijvend contact op met Mark Geerlink, via telefoonnummer 0622210840 of mail naar mark.geerlink@profilink.nl.

Mark-Geerlink-Profilink

Auteur:
Mark Geerlink
t: 0622210840 
e: info@profilink.nl

 

 

Nieuws delen

Relevante beroeps­informatie artikelen:

tarieven-accountancy

Tarieven accountancy

Accountancy tarieven blijven stijgen De accountancy tarieven stijgen in 2022 voor het zoveelste achtereenvolgende kalenderjaar. …

controller

Wat is een controller

Wat is een controller? Een controller is belast met (een deel van) de werkzaamheden rondom …

Accountant-Administratieocnsulent

Accountant Administratie­consulent

Accountant Administratieconsulent is beschermde titel Een accountant-administratie­consulent (AA) is een beschermde titel. Iemand die het …

wat-is-tax-planning
We gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Door deze website te bekijken gaat u akkoord met het gebruik van cookies.