Tax Lawyer

 
Tax-Lawyer
Tax-Lawyer

Wat doet een Tax Lawyer?

Een Tax Lawyer houdt zich net als de fiscaal jurist bezig met o.a. bezwaar- en beroepsprocedures en alle jurisprudentie op het gebied van belastingen. Als Tax Lawyer heb je een academische opleiding genoten. Tenslotteheb je behoorlijk wat verstand van ondernemingsrecht, jaarrekeningrecht en Europees recht.

Hoe is het beroep ontstaan?

Het vak is in het begin van de 20e eeuw ontstaan. Een belastingcontroleur werkzaam voor de Belastingdienst heeft zich namelijk op enig moment zelfstandig gevestigd als tax lawyer. Door de steeds verder toenemende wet- en regelgeving rondom belastingzaken kwam het beroep steeds meer in opkomst. Vooral na de Tweede Wereldoorlog groeid dit vak. Echter is het beroep nooit bij wet geregeld. Tot op de dag van vandaag niet.

Wel heeft het lang en breed zijn intrede gedaan in accountantsland. Elke accountantsorganisatie, belastingadvies- of advocatenkantoor erkent de rol als Tax Lawyer. Al worden de functiegroepen niet altijd vernoemd naar deze titel. We zien namelijk ook wel dat het beroep in de volksmond fiscaal jurist, fiscalist, belastingadviseur of belastingadvocaat wordt genoemd.

Het beroep in de toekomst

Het vak van tax lawyer is dus een veelzijdig vak waar belastingzaken en jurisprudentie hand in hand gaan. Maar deze jurisprudentie heeft voor de klant geen directe betekenis. De klanten willen namelijk dat zij zo weinig mogelijk belasting betalen. Dit zal in de toekomst niet anders zijn. Het beroep van tax lawyer zal daarom in stand blijven. Wel zien we door automatisering een veranderende rol. De advisering is daarin juist weer hetgeen men meer tijd voor krijgt. Of dit ten goede komt van de groei van kantoren is natuurlijk te bezien de komende decennia.

Arbeidsmarkt gunstig

De arbeidsmarkt voor tax lawyers is al jaren gunstig. Echter is dit niet altijd online zichtbaar. Tax vacatures zien we namelijk niet in overvloed. Dat terwijl wij als werving en selectie partij voor tax lawyers merken dat er vraag genoeg is.

Vacatures

Zoals gezegd zien we dat het vacature aanbod voor tax lawyers niet altijd zichtbaar is op de website van werkgevers. Maar de behoefte is er over het algemeen wel, merken wij. Wel zien we dat jonge tax kandidaten zonder tax ervaring het moeilijker hebben dan voorheen. Maar voor ambitieuze (zowel jonge als ervaren) kandidaten zien wij altijd wel mogelijkheden voor een mooie tax baan. Dus ga gewoon vrijblijvend met ons in gesprek en wij helpen je aan een fantastische loopbaan, waarin we jou blijven volgen.

Bel mij via 0622210840. Mijn naam is Mark Geerlink, auteur en consultant werving & selectie.

Mark-Geerlink-Profilink

Auteur:
Mark Geerlink
t: 0622210840 
e: info@profilink.nl

 

 

Nieuws delen

Relevante beroeps­informatie artikelen:

tarieven-accountancy

Tarieven accountancy

Accountancy tarieven blijven stijgen De accountancy tarieven stijgen in 2022 voor het zoveelste achtereenvolgende kalenderjaar. …

controller

Wat is een controller

Wat is een controller? Een controller is belast met (een deel van) de werkzaamheden rondom …

Accountant-Administratieocnsulent

Accountant Administratie­consulent

Accountant Administratieconsulent is beschermde titel Een accountant-administratie­consulent (AA) is een beschermde titel. Iemand die het …

Tax-Lawyer
We gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Door deze website te bekijken gaat u akkoord met het gebruik van cookies.