Tarieven accountancy

Tarieven accountancy

fiscaal-personeel
fiscaal-personeel

Accountancy tarieven blijven stijgen

De accountancy tarieven stijgen in 2022 voor het zoveelste achtereenvolgende kalenderjaar. Dit komt mede door de enorme krapte op de arbeidsmarkt. En dat zien we vandaag de dag niet snel veranderen. Door de krapte wordt er ook steeds vaker gebruik gemaakt van interim accountants en assistent accountants. Om de druk maar van de ketel te halen in de accountancy. Zowel in de samenstelpraktijk als de audit praktijk zien we dat er een enorm tekort is aan personeel. En goede mensen zijn bijna niet te krijgen. Daar komt bij dat de instroom t.o.v. voorgaande jaren ook stagneert. De verwachting voor 2022 en 2023 is dat de krapte aan zal houden en de tarieven verder zullen stijgen.

Gemiddelde tarieven in diverse accountancy functies

De grootste functiegroep in de accountancy, die van assistent accountant, daar zien we een gemiddeld uurtarief van € 65 ex btw. Voor een accountant is het gemiddelde uurtarief € 90 ex btw. Voor een fiscalist zien we een gemiddeld tarief van € 105 ex btw en voor een salarisadministrateur zien we een gemiddeld tarief van € 60 ex btw.

Belangrijkste verschil tussen boekhoud- en accountantstarief

Een accountant is ingeschreven bij het NBA en moet voldoen aan bepaalde eisen vanuit de accountancy wetgeving. Zij staan ook onder toezicht van het NBA en eens in de zoveel tijd kan een accountantskantoor getoetst worden aan de hand van kwaliteitskaders en beroepsregels. Omdat je as boekhouder verder niet gecontroleerd word, hoef je ook minder tijd te besteden aan controle van wet- en regelgeving en kwaliteitsnormen. Of kan er veel praktischer mee om worden gegaan. Vaak is dat de belangrijkste reden waarom het tarief van een boekhouder lager is dan die van een accountant.

Nog meer weten of andere vragen?

Is jouw vraag nog niet beantwoord aan de hand van dit artikel? Stel dan een vraag per mail of neem telefonisch contact op met onze adviseur Mark Geerlink, op telefoonnummer 06-22210840.

Mark-Geerlink-Profilink

Auteur:
Mark Geerlink
t: 0622210840 
e: info@profilink.nl

 

 

Nieuws delen

Relevante beroeps­informatie artikelen:

controller

Wat is een controller

Wat is een controller? Een controller is belast met (een deel van) de werkzaamheden rondom …

Accountant-Administratieocnsulent

Accountant Administratie­consulent

Accountant Administratieconsulent is beschermde titel Een accountant-administratie­consulent (AA) is een beschermde titel. Iemand die het …

Aangiftemedewerker

Wat is een aangiftemedewerker

Wat is een aangiftemedewerker? Een aangiftemedewerker is iemand die zich bezig houdt met het verzorgen …

tarieven-accountancy
We gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Door deze website te bekijken gaat u akkoord met het gebruik van cookies.