Wat is een salarisadministrateur

Wat is een salarisadministrateur

salarisadministrateur
salarisadministrateur

Wat is een salarisadministrateur

Een salarisadministrateur is iemand die er voor zorgt dat de salarisssen van medewerkers correct en op tijd worden verwerkt en uitgekeerd. Deze persoon heeft kennis van de CAO van het bedrijf waar hij of zij voor werkt. Wanneer hij of zij voor meerdere bedrijven werkt dan is er kennis nodig van meerdere CAO’s. Je zult begrijpen dat een salarisadministrateur dus heel accuraat moet zijn. Maar ook met deadlines om moet kunnen gaan. Tenslotte is het van belang dat je je kennis op het gebied van arbeidsrecht en sociale zekerheid up-to-date houdt.

Waar werkt een salarisadministrateur?

Een salarisadministrateur werkt vrijwel altijd op de salarisadministratie afdeling binnen een bedrijf. Maar ook kun je voor meerdere bedrijven werken, namelijk bij een payroll- of uitzendbureau, salarisverwerkingkantoor of accountantskantoor. In dat geval werk je vaak samen met meerdere salarisadministrateurs.

Wat voor opleiding heb je nodig voor een baan in de salarisadministratie?

Om salarisadministrateur te worden bij een bedrijf heb je vaak minimaal een PDL diploma nodig of een MBO opleiding en enige ervaring in de salarisadministratie. Ook zijn er bedrijven die interne opleidingen voor salarisadministrateurs aanbieden. Werken en leren dus. Verder zien we dat wanneer je voor meerdere bedrijven de salarissen verwerkt, de eisen strenger worden. Een salarismedewerker werkzaam in de accountancy heeft vaak al een MBO+ of HBO opleiding nodig. In sommige gevallen ook in combinatie met een VPS opleiding. Maar ook HRM kennis is hier steeds vaker een pré.

Arbeidsmarktpotentieel salarisadministrateurs

De arbeidsmarkt voor een salarisadministrateurs is redelijk goed tot goed anno 2021. Met name in de accountancy zien we de krapte verder toenemen als het gaat om ervaren salarisadministrateurs. Wanneer je naast de salariskennis ook nog eens HRM-kennis hebt opgedaan, dan is jouw baankans nog een stuk hoger.

Ben je nieuwsgierig naar het banenoverzicht, bekijk dan de vacatures als salarisadministrateur.

Veelgestelde vragen beroep salarisadministrateur:

Wat doet een salarisadministrateur?

Deze persoon houdt zich bezig met het verwerken van salarisgegevens van medewerkers. Hij of zij is deskundig op het gebied van arbeidsrecht en sociale zekerheid. Ook communiceert deze persoon met interne en externe partijen rondom personele aangelegenheden.

Waar kom je te werken?

Een salarisadministrateur werkt meestal op de afdeling salarisadministratie en/of HRM of personeelszaken. Ook kan je werkzaam zijn voor meerdere bedrijven in dienst van een accountants- of salarisadvies- of payroll bedrijf.

Welke opleiding heb je nodig?

Minimaal heb je een PDL diploma nodig. Soms is een HBO opleiding richting P&A of HRM een vereiste. En in zeldzame gevallen wordt er ook nog een aanvullende opleidingseis gesteld ten aanzien van vakopleidingen (vooral VPS komt dan voor).

Wat zijn de benodigde competenties?

Accuratesse, klantgerichtheid, organisatiesensitiviteit, analytisch en cijfermatig vermogen en stressbestendigheid.

Hoe groot is de kans op een baan?

Er zijn voldoende banen in de salarisadministratie.

Wat zijn de salarissen?

Gemiddeld verdient een salarisadministrateur € 3.150 bruto per maand.

Wat zijn de doorgroeimogelijkheden?

Over het algemeen kun je doorgroeien naar een rol als salarisadviseur, hrm adviseur of een gecombineerde rol waarin beide facetten terugkomen.

Mark-Geerlink-Profilink

Auteur:
Mark Geerlink
t: 0622210840 
e: info@profilink.nl

 

 

Nieuws delen

Relevante beroeps­informatie artikelen:

tarieven-accountancy

Tarieven accountancy

Accountancy tarieven blijven stijgen De accountancy tarieven stijgen in 2022 voor het zoveelste achtereenvolgende kalenderjaar. …

controller

Wat is een controller

Wat is een controller? Een controller is belast met (een deel van) de werkzaamheden rondom …

Accountant-Administratieocnsulent

Accountant Administratie­consulent

Accountant Administratieconsulent is beschermde titel Een accountant-administratie­consulent (AA) is een beschermde titel. Iemand die het …

salarisadministrateur
We gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Door deze website te bekijken gaat u akkoord met het gebruik van cookies.