Salaris Accountant

Binnen de accountancy ben je accountant als je een titel AA of RA voert. Dus wanneer je de opleiding tot AA of RA hebt genoten en certificeringsbevoegdheid hebt. Op dat moment maak je meestal ook een stap als het gaat om salaris. Als accountant verschillen de salarissen wel veel, vanwege de diversiteit aan werkervaring en het takenpakket. Het takenpakket van een accountant kan nogal verschillen. Daar waar een commercieel doel gesteld wordt binnen een takenpakket, wordt vaak ook een hoger salaris verkregen. Ook variëren de salarissen behoorlijk tussen diverse accountantsorganisaties. Daarnaast verdient een Accountant RA meer dan een Accountant AA.

Loon van een Accountant

Heb  jij als (aankomend) accountant een marktconform salaris? Die vraag hangt af van diverse factoren. Vanuit diverse beloningsonderzoeken kunnen wel uitspraken worden gedaan over het loon van een accountant, maar dit is echter maar een richtlijn. Hoeveel jaar werkervaring, hoeveel genoten studies en in welke fase je in je studie zit, op welk functieniveau je daadwerkelijk functioneert, dit zijn allemaal vragen die het salaris beïnvloeden.

Vanuit onze ervaringen uit het verleden, gesprekken met kandidaten en opdrachtgevers en diverse beloningsonderzoeken, hebben we een salarisschaal opgemaakt voor een accountant, afhankelijk van aantal jaren werkervaring (er vanuit gaande dat een accountant met titel minimaal al 5 jaar werkervaring heeft), zie hieronder:

Salaris van een (junior) accountant met 5 tot 7 jaar werkervaring ligt tussen de € 3.250,- en € 4.500,- bruto per maand

Salaris van een (medior)accountant met 7 tot 12 jaar werkervaring ligt tussen de € 4.000,- en € 5.500,- bruto per maand

Salaris van een (senior) accountant met meer dan 10 jaar werkervaring ligt tussen de € 4.250,- en € 6.500,- bruto per maand

Nieuwsgierig of wij nog leuke vacatures in portefeuille hebben?

Bekijk snel ons vacature-overzicht!