Opleiding Registeraccountant

Om registeraccountant te worden is het noodzakelijk om hiervoor de opleiding tot registeraccountant, ofwel RA, te volgen. Wanneer deze opleiding tot RA is afgerond ben je ook wettelijk bevoegd om als extern accountant op te treden. De opleiding tot registeraccountant wordt meestal gestart na de HBO opleiding Accountancy of na je VWO. Naast de Bachelor fase dien je ook de Master RA, Post Master RA en de Praktijkstage te voltooien om uiteindelijk ingeschreven te kunnen worden als bevoegd RA.

Opleiding Registeraccountant biedt perspectief

De arbeidsmarkt voor registeraccountants ziet er enorm goed uit. De vraag naar afgestudeerde registeraccountants is groter dan ooit. Maar ook de mensen die gevorderd zijn met de studie tot RA zijn in trek. Op het niveau van senior assistent accountant / senior staff tot en met senior manager zijn er volop mogelijkheden binnen de audit. Zowel bij kleine, middelgrote als grotere (internationaal geori├źnteerde) accountantsorganisaties.

Bij vele accountantsorganisaties wordt de opleiding enorm gestimuleerd en krijg je veel ruimte hiervoor naast je werk. Als de opleiding tot RA eenmaal afgerond is, zou het voor je waarde op de arbeidsmarkt niet verkeerd zijn om nog andere specialisatie opleidingen te volgen, bijvoorbeeld richting IT Auditing, de Master Valuation, etc.

Mocht je advies willen over opleidingsmogelijkheden naast de RA, dan kun je altijd contact met ons opnemen.

Nieuwsgierig of wij nog leuke vacatures in portefeuille hebben?

Bekijk snel ons vacature-overzicht!