MKB Accountant

MKB Accountant

MKB-Accountants
MKB-Accountants

Wat zijn MKB Accountants?

MKB Accountants zijn accountants die werkzaam zijn in en voor het Midden en Klein Bedrijf. Ook wel MKB genoemd. We hebben in het artikel “wat doet een accountant” al uitgelegd wat een accountant precies doet. Een MKB Accountant heeft nagenoeg dezelfde taken, maar werkt expliciet voor kleine en middelgrote ondernemingen. Deze werkzaamheden worden in de praktijk meestal uitgevoerd door een AA-accountant. Waarom? Omdat kleine en middelgrote bedrijven niet onder de wettelijke controles vallen. In dat geval mag de AA-accountant alle werkzaamheden verrichten die nodig zijn.

Waarom heb je een MKB accountant nodig?

Allereerst is het verplicht om de jaarrekening te deponeren bij de KVK als je als ondernemer een BV hebt. Maar ook op fiscaal vlak kan een accountant je als ondernemer adviseren om de juiste juridische structuur te kiezen. En wat te denken over de fiscale mogelijkheden die ondernemers hebben. Uiteindelijk wil iedere ondernemer namelijk zo weinig mogelijk belasting betalen. Hierin kan een accountant de ondernemer goed adviseren welke fiscale mogelijkheden er zijn. 

Administratieve dienstverlening

Als het gaat om het inrichten en verbeteren van administraties om bedrijfsprocessen efficienter te laten verlopen. Dan zijn accountants daar wel toe in staat. Een digitale administratie en de juiste koppelingen zorgen voor minder rompslomp in de administratie. Waardoor jij als ondernemer meer tijd kunt besteden aan het ondernemen zelf. 

Aankoop of verkoop bedrijven

Je hebt een bepaalde leeftijd bereikt om te stoppen. Of je wilt juist groeien door een andere onderneming erbij te kopen. Bij dit soort zaken kan een accountant een goede adviseur zijn om dit op de juiste wijze te regelen. Eventueel in samenspraak met een fiscalist. 

Subsidies, regelingen en prive aangelegenheden

Er zijn tal van subisidie- en financieringsmogelijkheden vanuit de overheid. En een accountant heeft hier goed inzicht in welke regelingen voor jou van toepassing kunnen zijn. Ook de huidige corona situatie brengt een enorme stroom aan NOW-regelingen met zich mee die door accountants geregeld worden. 

Tenslotte zijn er nog een aantal prive aangelegenheden waar de accountant als bekwaam adviseur kan dienen. Denk aan huwelijksgoederenrecht, erfrecht en schenkingen bijvoorbeeld. Ook hier zien we nog wel eens dat de hulp van een fiscaal jurist wordt ingeschakeld. 

Kosten MKB Accountant

Een MKB-accountant werkt dus meestal bij een klein of middelgroot accountantskantoor. De kosten voor een MKB-accountant flucueren natuurlijk, maar gemiddeld genomen hanteren zij uurtarieven van circa € 125,- (excl btw en reiskosten). Een klein kantoor heeft over het algemeen een iets lager uurtarief dan een middelgroot kantoor.

Betrouwbare MKB Accountants vinden

In dat geval kunnen wij jou verder helpen waarbij de meest gunstige prijs-kwaliteitsverhouding centraal staat. We weten ook precies wanneer jij dit type accountant nodig bent als ondernemer. Misschien ben jij niet eens een accountant nodig, maar volstaat een administratiekantoor ook wel. Aan de hand van een aantal vragen, helpen wij je graag verder. Als we samen bepaalt hebben wat voor type accountant bij jouw onderneming past, dan kunnen we jou ook in contact brengen met de kantoren. Op basis van goede referenties zorgen we dat jij bij de juiste accountant terecht komt.

Vacatures MKB Accountants 

Er zijn ook volop vacatures voor accountants in het MKB.

Veelgestelde vragen:

Wat is een MKB accountant?

Een MKB Accountant is een accountant werkzaam voor midden- en klein bedrijven. Deze is werkzaam bij een accountantsorganisatie.

Hoe vind je een MKB accountant?

Overal in NL vind je accountants. In dienst van een accountantsorganisatie, maar ook als zelfstandige. De ene accountant werkt voor kleinere bedrijven, de ander voor middelgrote en grote bedrijven en weer een ander voor met name internationale klanten. Wil jij weten welke accountant past bij jouw bedrijf? Met de beste prijs-kwaliteitsverhouding? Bel dan eens met branchespecialist Mark Geerlink, via 0622210840. 

Wanneer heb je een MKB accountant nodig?

Een MKB accountant heb je nodig wanneer je als MKB ondernemer verplicht bent om een accountant in te schakelen. Als je een BV hebt ben je als ondernemer verplicht om twee jaarrekeningen op te maken. Maar bij een bepaalde omvang ben je ook een accountantsverklaring nodig. Tenslotte is er bij het aanvragen van financieringen en (sommige) vergunningen een accountantsverklaring nodig. 

Wat kost een MKB Accountant?

Afhankelijk van de omvang van een bedrijf betaal je jaarlijks bij een kleine BV tussen de € 1.500 en 2.500 aan accountantskosten. Bij een grotere BV kan dit oplopen tot wel tienduizenden of zelfs honderdduizenden euro’s.

Mark-Geerlink-Profilink

Auteur:
Mark Geerlink
t: 0622210840 
e: info@profilink.nl

 

 

Nieuws delen

Relevante beroeps­informatie artikelen:

tarieven-accountancy

Tarieven accountancy

Accountancy tarieven blijven stijgen De accountancy tarieven stijgen in 2022 voor het zoveelste achtereenvolgende kalenderjaar. …

controller

Wat is een controller

Wat is een controller? Een controller is belast met (een deel van) de werkzaamheden rondom …

Accountant-Administratieocnsulent

Accountant Administratie­consulent

Accountant Administratieconsulent is beschermde titel Een accountant-administratie­consulent (AA) is een beschermde titel. Iemand die het …

MKB-Accountants
We gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Door deze website te bekijken gaat u akkoord met het gebruik van cookies.