Wat is een junior belastingadviseur / junior fiscalist

Wat is een junior belastingadviseur / junior fiscalist

junior belastingadviseur of junior fiscalist
junior belastingadviseur of junior fiscalist

Betekenis junior belastingadviseur | junior fiscalist

Een junior belastingadviseur, ook wel junior fiscalist genoemd, houdt zich bezig met het opstellen van fiscale aangiftes en het voorbereiden van fiscale adviezen. Deze persoon werkt meestal onder begeleiding van een belastingadviseur of fiscalist.

Wat doet een junior belastingadviseur | junior fiscalist?

Deze persoon houdt zich bezig met het opstellen en controleren van belastingaangiftes inkomstenbelasting, omzetbelasting, vennootschapsbelasting, dividendbelasting en erf- en schenkbelasting. Verder verricht deze persoon allerlei voorbereidende werkzaamheden ten aanzien van fiscale adviesopdrachten. Werkzaamheden als de uitstelregeling en het schrijven van bezwaarschriften behoren ook tot het takenpakket van de junior fiscalist.

Waar kom je te werken?

Als junior belastingadviseur / junior fiscalist werk je meestal bij een accountants-, belastingadvies- of administratiekantoor. Maar ook kun je bij de overheid werken, denk hierbij aan de Belastingdienst, ook een van de grootste werkgevers binnen de fiscale wereld. 

Opleiding voor junior fiscalisten

Om junior belastingadviseur te worden heb je minimaal een HBO opleiding fiscaal recht of fiscale economie nodig. Maar steeds vaker zien we een universitaire opleiding fiscaal recht of fiscale economie terugkomen in de functie-eisen bij vacatures voor junior fiscalisten. Dus wil je een grotere kans maken op de huidige fiscale arbeidsmarkt, dan adviseren we om een universitaire opleiding te volgen, wellicht in combinatie met werken als junior belastingadviseur. 

Baan vinden als fiscale starter in de belastingadvies- of aangiftepraktijk (of combi)

Wil je nou meteen kijken of er banen beschikbaar zijn in functies als junior belastingadviseur of junior fiscalist? Bel dan met Mark Geerlink via 0622210840 of stuur een mail via mark.geerlink@profilink.nl.  

Of kijk rechstreeks bij de vacatures voor junior belastingadviseur

Veelgestelde vragen over het beroep junior belastingadviseur / junior fiscalist:

Wat doet een junior belastingadviseur / junior fiscalist?

In hoofdlijnen controleert de RA-accountant jaarrekeningen. De RA is bevoegt om wettelijke controlers uit te voeren. 

Waar kom je te werken?

Bij een accountantsorganisatie werk je op de audit afdeling. Ook wel controlepraktijk genoemd. En wanneer een RA naar het bedrijfsleven over stapt werkt hij of zij bij een interne audit dienst of afdeling. 

Welke opleiding heb je nodig?

De RA opleiding. Deze duurt circa 11 jaar.

Wat zijn de benodigde competenties?

Zeer hoog analytisch en cijfermatig vermogen, accuratesse, inlevingsvermogen, stressbestendigheid, organisatiesensitiviteit en klantgerichtheid. 

Hoe groot is de kans op een baan?

Enorm hoog in de huidige arbeidsmarkt (2021)

Wat zijn de verdiensten?

Als je je RA titel hebt gehaald en al circa 10 jaar in de audit werkt, dan verdien je circa € 5.500 – 6.000 bruto per maand. 

Wat zijn de doorgroeimogelijkheden?

Eindfuncties binnen de RA / audit afdeling zijn partner, kantoorleider of regiodirecteur. 

Mark-Geerlink-Profilink

Auteur:
Mark Geerlink
t: 0622210840 
e: info@profilink.nl

 

 

Nieuws delen

Relevante beroeps­informatie artikelen:

tarieven-accountancy

Tarieven accountancy

Accountancy tarieven blijven stijgen De accountancy tarieven stijgen in 2022 voor het zoveelste achtereenvolgende kalenderjaar. …

controller

Wat is een controller

Wat is een controller? Een controller is belast met (een deel van) de werkzaamheden rondom …

Accountant-Administratieocnsulent

Accountant Administratie­consulent

Accountant Administratieconsulent is beschermde titel Een accountant-administratie­consulent (AA) is een beschermde titel. Iemand die het …

junior belastingadviseur of junior fiscalist
We gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Door deze website te bekijken gaat u akkoord met het gebruik van cookies.