Wat is een Junior Assistent Accountant?

Wat is een Junior Assistent Accountant?

junior-assistent-accountant
junior-assistent-accountant

Wat is een Junior Assistent Accountant?

Als Junior Assistent Accountant werk je bij een accountants- of administratiekantoor voor meerdere cliënten tegelijk. Jouw werkzaamheden zijn gericht op het verlenen van administratieve diensten, het voorbereiden en samenstellen van jaarrekeningen. Maar ook het uitvoeren van controlewerkzaamheden. In sommige gevallen houd je je ook bezig met het voorbereiden van belastingaangiften. Te denken valt aan OB (omzetbelasting), LB (loonbelasting), IB (inkomstenbelasting) en VPB (vennootschapsbelasting). Bij de start als Junior Assistent Accountant houd je je bezig met het inboeken van facturen en controleren van boekingen. Maar ook andere financieel-administratieve en fiscale werkzaamheden. Dit ter ondersteuning van de Gevorderd Assistent Accountant, Senior Assistent Accountant of de Relatiebeheerder komen vaak voor. Je werkt vooral voor kleinere ondernemingen en verricht vooral ondersteunende en voorbereidende werkzaamheden ten behoeve van samenstellings- of controleopdrachten.

Wanneer word je Junior Assistent Accountant?

Als Junior Assistent Accountant heb je niet specifiek werkervaring nodig om te kunnen solliciteren voor deze functie. Wel is een veelvoorkomende eis dat je een HBO diploma moet hebben in een economische richting. De meeste kans op een baan als Junior Assistent Accountant heb je met een HBO diploma richting Accountancy. Eventueel in combinatie met opgedane stage ervaring bij een accountants- of administratiekantoor. Vaak krijg je tijdens je stage namelijk al dezelfde werkzaamheden voorgeschoteld als die van een Junior Assistent Accountant. Dus het scheelt jouw toekomstige werkgever een stuk begeleiding.

Wat hierna?

Wat de doorgroeimogelijkheden zijn in de functie van Junior Assistent Accountant hangt af van de gelaagdheid binnen een organisatie. Bij een organisatie met veel functielagen zijn er tal van functies waarin je kunt doorgroeien. Denk hierbij aan functies als Gevorderd Assistent Accountant, Senior Assistent Accountant, Relatiebeheerder, Teamleider, Controleleider, Accountant, Senior Accountant, Manager, Senior Manager of Partner. Kom je echter te werken in een kleine organisatie dan is het vanzelfsprekend dat er minder hiërarchie is. Maar dit hoeft niet een nadeel te zijn of beperking op te leveren. Je kunt daardoor namelijk ook stappen overslaan en sneller in een hogere functie terecht komen. Onze ervaring in de praktijk is dat de functie-inhoud nogal eens verschilt tussen kleine en grote organisaties in dezelfde functiegroep.

Mark-Geerlink-Profilink

Auteur:
Mark Geerlink
t: 0622210840 
e: info@profilink.nl

 

 

Nieuws delen

Relevante beroeps­informatie artikelen:

tarieven-accountancy

Tarieven accountancy

Accountancy tarieven blijven stijgen De accountancy tarieven stijgen in 2022 voor het zoveelste achtereenvolgende kalenderjaar. …

controller

Wat is een controller

Wat is een controller? Een controller is belast met (een deel van) de werkzaamheden rondom …

Accountant-Administratieocnsulent

Accountant Administratie­consulent

Accountant Administratieconsulent is beschermde titel Een accountant-administratie­consulent (AA) is een beschermde titel. Iemand die het …

junior-assistent-accountant
We gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Door deze website te bekijken gaat u akkoord met het gebruik van cookies.