Wat is een Gevorderd Assistent Accountant?

Wat is een Gevorderd Assistent Accountant?

Wat-is-een-gevorderd-assistent-accountant
Wat-is-een-gevorderd-assistent-accountant

Wat is een Gevorderd Assistent Accountant?

Als Gevorderd Assistent Accountant zijn jouw werkzaamheden gericht op het verlenen van administratieve diensten, het samenstellen van jaarrekeningen en het uitvoeren van controlewerkzaamheden. In sommige gevallen houdt je je ook bezig met het voorbereiden of opstellen van belastingaangiften OB (omzetbelasting), LB (loonbelasting), IB (inkomstenbelasting) en VPB (vennootschapsbelasting). Je werkt bij een accountantskantoor of een administratiekantoor en hebt veelvuldig contact met cliënten over de hiervoor genoemde werkzaamheden. 

Wanneer wordt je Gevorderd Assistent Accountant?

Als Gevorderd Assistent Accountant heb je al enige jaren werkervaring, gemiddeld zo’n 2 tot 5 jaar. Je groeit door naar deze functie vanuit de functie als Beginnend Assistent Accountant, ook wel Junior Assistent Accountant genoemd. Vaak maak je promotie naar de functie van Gevorderd Assistent Accountant op het moment dat jij hebt laten zien dat je redelijk zelfstandig en netjes een jaarrekeningdossier kunt afwikkelen. Ook heb je laten zien dat je zelfstandig met klanten in gesprek kunt gaan over vakinhoudelijke administratieve of fiscale zaken. Kortom, je hebt geen intensieve begeleiding meer nodig in de werkzaamheden die je uit voert als Junior Assistent Accountant. Gemiddeld genomen promoveer je binnen twee tot drie jaar naar de functie van Gevorderd Assistent Accountant. In dat geval verdien je gemiddeld al snel zo’n € 2.500 tot wel 3.000 bruto per maand. 

Wat hierna?

Wat de doorgroeimogelijkheden zijn in de functie van Gevorderd Assistent Accountant hangt mede samen met de omvang van een kantoor, maar ook de hiërarchie en structuur binnen een organisatie. Bij een organisatie met veel functielagen zijn er tal van functies waarin je kunt doorgroeien. Denk hierbij aan functies als Senior Assistent Accountant, Relatiebeheerder, Teamleider, Controleleider, Accountant, Senior Accountant, Manager, Senior Manager en zelfs Partner. Maar bij een klein kantoor met weinig hierarchie zijn er minder tussenlagen. Dit kan zowel voor- als nadelen met zich meebrengen. Het is vooral ook belangrijk om te weten van jezelf of je past bij een kleine of grote organisatie.   

Vacatures

Heb je een of enkele jaren ervaring als assistent accountant, dan zijn er tal van vacatures die waarschijnlijk matchen met jouw profiel. Bekijk ze gerust eens op de assistent accountant vacaturepagina.

Mark-Geerlink-Profilink

Auteur:
Mark Geerlink
t: 0622210840 
e: info@profilink.nl

 

 

Nieuws delen

Relevante beroeps­informatie artikelen:

tarieven-accountancy

Tarieven accountancy

Accountancy tarieven blijven stijgen De accountancy tarieven stijgen in 2022 voor het zoveelste achtereenvolgende kalenderjaar. …

controller

Wat is een controller

Wat is een controller? Een controller is belast met (een deel van) de werkzaamheden rondom …

Accountant-Administratieocnsulent

Accountant Administratie­consulent

Accountant Administratieconsulent is beschermde titel Een accountant-administratie­consulent (AA) is een beschermde titel. Iemand die het …

Wat-is-een-gevorderd-assistent-accountant
We gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Door deze website te bekijken gaat u akkoord met het gebruik van cookies.