Belastingconsulent

Belastingconsulent

belastingconsulent
belastingconsulent

Wat is een belastingconsulent

Een belastingconsulent houdt zich bezig met het indienen van fiscale aangiftes voor clienten.  Deze persoon is dus op de hoogte van de recente ontwikkelingen binnen de fiscale wet- en regelgeving. Maar ook zorgt hij of zij er voor dat particulieren en bedrijven zo weinig mogelijk belasting betalen. 

Wat doet een belastingconsulent?

De kerntaken van een belastingconsulent op een rijtje:
– het verzamelen van gegevens en documenten van de klant
– het (helpen bij het) invullen van de aangifte (denk aan inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting)
– het indienen van bezwaar- en beroepschriften
– het begeleiden van boekenonderzoeken
– het onderhouden van contact met de Belastingdienst enerzijds en de klant anderzijds

Competentieprofiel 

Als belastingconsulent werk je voor verschillende klanten. Klantgerichtheid is dus erg belangrijk. Verder is een kritische blik in combinatie met adviserende kwaliteiten zeer belangrijk. Je moet daarnaast snel kunnen schakelen tussen verschillende klanten en projecten. Daarbij is het de kunst om accuraat te blijven. Tenslotte werk je als belastingconsulent vaak onder hoge druk. Dit vanwege de vele deadlines. Hier moet je ook goed mee om kunnen gaan.

Opleiding 

Wil jij een opleiding tot Belastingconsulent volgen? Dan zijn de opleiding Register MKB Belastingconsulent opleiding via Markus Verbeek of de vakopleiding MKB-belastingconsulent via het LOI goede keuzes. Dit zijn praktijkgerichte opleidingen die jou klaarstomen tot belastingconsulent. Andere mogelijke fiscale studies als HBO Fiscaal Adviseur of RB Belastingadviseur zijn ook eventuele mogelijkheden waarmee je een goede fiscale basiskennis verkrijgt. 

Waar kan je zoal komen te werken?

Als belastingconsulent heb je een redelijk tot goede kans op een baan in de fiscale sector. Je kunt aan de slag bij een administratiekantoor, boekhoudkantoor of accountantskantoor. Het is maar net waar jouw voorkeur ligt. Als je door wil groeien tot volwaardig fiscalist dan is de accountancybranche op jouw lijf geschreven. 

Banen als belastingconsulent

Ben jij als belastingconsulent nieuwsgierig welke vacatures er allemaal zijn binnen jouw vakgebied? Dan heeft Profilink Werving & Selectie een ruim fiscaal aanbod, bekijk hier de fiscale vacatures.

Voor vragen over de inhoud van vacatures kun je terecht bij consultant Mark Geerlink, op telefoonnummer 0546-745060 of 0622210840. Ook kan je een mail sturen naar mark.geerlink@profilink.nl. Maak gerust een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek om jou mogelijkheden te bespreken onder vier ogen. We weten belastingconsulenten vaak snel aan een mooie baan te helpen. Dus waar wacht je nog op?

Veelgestelde vragen over belastingconsulent:

Wat doet een belastingconsulent?

Een belastingconsulent houdt zich bezig met het indienen van fiscale aangiftes voor clienten. 

Waar kan ik als belastingconsulent komen te werken?

Meestal ga je aan de slag bij een administratie-, boekhoud-, belastingadvies- of accountantskantoor. Maar ook kun je als zelfstandig belastingconsulent aan de slag.

Welke opleiding heb je nodig om belastingconsulent te worden?

Je hebt niet per se een fiscale opleiding nodig, maar wij het is wel aan te raden. 

Wat zijn de benodigde competenties?

Je moet klantgericht zijn, een goed cijfermatig en analytisch vermogen hebben en gestructureerd te werk gaan. 

Hoe groot is de kans op een baan?

De baankansen zijn redelijk tot goed. Er zijn namelijk voldoende fiscale banen in functies als belastingconsulent, fiscaal medewerker of belastingadviseur beschikbaar. 

Wat zijn de verdiensten?

Gemiddeld verdient een belastingconsulent circa € 3000 bruto per maand. 

Wat zijn de doorgroeimogelijkheden?

Deze zijn goed. Wel is het nodig om een fiscale opleiding op HBO niveau te volgen om echt door te groeien in de fiscaliteit. Maar nog meer mogelijkheden tot doorgroei heb je als je een academische studie fiscaal recht of fiscale economie hebt doorlopen. 

Mark-Geerlink-Profilink

Auteur:
Mark Geerlink
t: 0622210840 
e: info@profilink.nl

 

 

Nieuws delen

Relevante beroeps­informatie artikelen:

tarieven-accountancy

Tarieven accountancy

Accountancy tarieven blijven stijgen De accountancy tarieven stijgen in 2022 voor het zoveelste achtereenvolgende kalenderjaar. …

controller

Wat is een controller

Wat is een controller? Een controller is belast met (een deel van) de werkzaamheden rondom …

Accountant-Administratieocnsulent

Accountant Administratie­consulent

Accountant Administratieconsulent is beschermde titel Een accountant-administratie­consulent (AA) is een beschermde titel. Iemand die het …

belastingconsulent
We gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Door deze website te bekijken gaat u akkoord met het gebruik van cookies.