Wat is administratief

Wat is administratief

administratief
administratief

Wat is de betekenis van administratief? 

De letterlijke betekenis van “administratief” is bestuurlijk, dan wel alles wat met het beheer van stukken heeft te maken. Maar in de volksmond betreft dit alles wat maar met de administratie heeft te maken. Het ordenen van stukken rondom de administratie zou dan ook een volledigere betekenis zijn. 

Administratieve beroepen

Veruit het meet voorkomende beroep is de administratief medewerker. Dit beroep heeft veel verschillende aanverwante beroepsgroepen, zoas bijvoorbeeld secretarieel-administratief medewerker of financieel-administratief medewerker.  Er is bij ieder bedrijf prake van een administratie. En dus is er bij ieder bedrijf ook sprake van adminstratief werk. Je kunt je dus voorstellen dat het administratieve beroep enorm veel voor komt, niet alleen in Nederland, maar over de hele wereld. 

Opleidingen voor werk in de administratie

Heb je even? Er zijn namelijk zoveel verschillende opleidingen in administratieve richting dat je de bomen door het bos niet meer ziet. De meeste opleidingen zijn op MBO niveau te volgen. De belangrijkste functie, administratief medewerker, heeft vaak ook als functie-eis dat je minimaal een MBO diploma in administratieve richting in bezit moet hebben. Maar er zijn daarnaast nog vele (verkorte) opleidingen die je kunt volgen. Ook middels thuisstudie zien we in Nederland enorm veel mogelijkheden voor administratieve krachten. 

Baan zoeken in de administratieve sector

Al jaren zijn er volop adminstratieve vacatures.  De automatisering zorgt er voor dat hetzelfde administratieve werk in minder uren gedaan wordt. Maar er zullen altijd banen zijn. Zoek jij nou een leuke baan in de adminstratie? Dan kunnen we je helpen in jouw zoektocht. 

Stuur een open sollicitatie naar mark.geerlink@profilink.nl en we gaan voor jou op zoek naar de juiste baan. Ook ontvang je dan automatisch de nieuwste relevante vacatures in jouw regio en vakgebied. Hoe mooi is dat?

Veelgestelde vragen over vakgebied administratie:

Wat is de betekenis van administratief?
De letterlijke betekenis is bestuurlijk, dan wel alles wat met het beheer van stukken heeft te maken. 

Welke beroepen zijn er?
De meest voorkomende functiebenaming betreft die van administratief medewerker

Welke opleidingen zijn er?
Teveel om op te noemen. Het hangt ook samen met jouw beschikbaarheid, urenbelasting en doorgroei wensen. Het beste informeer je via Mark Geerlink, op nr 0622210840 naar de mogelijkheden. 

Wat zijn de doorgroeimogelijkheden binnen de administratie?
Vanuit een administratieve rol zijn er tal van mogelijkheden om door te groeien naar een meer financiele / boekhoudkundige functie. Als boekhouder, controller of zelfs financieel directeur. Dan is het vaak wel een vereiste dat je een HBO diploma kunt overhandigen in bedrijfseconomische richting. 

Zijn er veel banen?
Er zijn in Nederland duizenden banen in de administratie. 

Mark-Geerlink-Profilink

Auteur:
Mark Geerlink
t: 0622210840 
e: info@profilink.nl

 

 

Nieuws delen

Relevante beroeps­informatie artikelen:

tarieven-accountancy

Tarieven accountancy

Accountancy tarieven blijven stijgen De accountancy tarieven stijgen in 2022 voor het zoveelste achtereenvolgende kalenderjaar. …

controller

Wat is een controller

Wat is een controller? Een controller is belast met (een deel van) de werkzaamheden rondom …

Accountant-Administratieocnsulent

Accountant Administratie­consulent

Accountant Administratieconsulent is beschermde titel Een accountant-administratie­consulent (AA) is een beschermde titel. Iemand die het …

administratief
We gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Door deze website te bekijken gaat u akkoord met het gebruik van cookies.