Accountant als adviseur

Accountant als adviseur

Accountant-Adviseur
Accountant-Adviseur

Wat houdt de rol als Accountant Adviseur in

Er wordt al jaren geroepen in de accountancy dat de accountantsrol steeds meer een adviseursrol moet worden. En de accountant pretendeert vaak ook de rol als adviseur te bekleden. Maar is de accountant daartoe werkelijk in staat?

Laten we beginnen met het DNA van een accountant. Deze  is van nature meer vaktechnisch van aard dan commercieel natuurlijk. En vooral analytisch en cijfermatig. Dus de accountant kan best als huisarts de problemen oplossen die spelen bij ondernemers. Maar vooral is het gebaseerd op cijfers die al zijn aangeleverd. En niet zozeer gaat het over de toekomst. Dat is tegenstrijdig aan de geleuiden die je hoort in de markt. Ieder accountantskantoor is druk bezig met de digitalisering en tussentijdse cijfers, maar ook het inrichten van adviesdiensten. Ze willen veel bij de klant zitten en meer vooruit kijken. Maar in de praktijk zien we dat dit nog veel te weinig gebeurd.

Daar komt bij dat veel accountants het nog steeds heel fijn vinden om de jaarrekening te gebruiken als onderwerp voor het gesprek. Ook al wordt er gezegd dat dit vandaag de dag dus niet meer gebeurd, nog altijd worden accountantskantoren gestuurd op productie van jaarrekeningen, in plaats van adviesomzet. 

Dat de accountancy onderhevig is aan veranderingen op het  gebied van automatisering en digitalisering dat weet iedereen die in deze branche werkzaam is. Door deze veranderingen wordt het jaarrekeningtraject wel voor een deel overgenomen in de toekomst. En de onderkant van de administratieve werkzaamheden wordt steeds meer vervangen door Robotic Accounting. Waarbij administraties veel efficienter ingericht worden. Ook het gebruik van bijvoorbeeld Data Analyse en Business Intelligence zien we steeds verder toenemen. Ondanks dat de accountant zich hierdoor steeds meer kan focussen op advieswerkzaamheden, is het beroep accountant nog altijd onderhevig aan wet- en regelgeving. Vooral op het gebied van dossiervorming en vastlegging. En dit is de accountant ook gewend. Maar van een adviseursrol kunnen we voorlopig nog niet spreken. Zo lang accountantskantoren vast houden aan hun verdienmodel (urenfabriek) verandert de rol van accountant nog lang niet in die van de adviseur. 

De accountant is van nature ook geen adviseur

Van nature verkopen accountants zich liever niet in een acquisitiegesprek met een nieuwe klant. En adviesvraagstukken worden lang niet altijd gesignaleerd. Maar open en bloot voorgeschoteld door klanten zelf. Niet helemaal verwonderlijk natuurlijk, want advisering is een vak apart. Ondanks dat er voldoende behoefte is aan advies bij klanten, lukt het accountantsorganisaties niet om hier veel meer rendement uit te halen. Je ziet dat er diverse accountantskantoren zijn die een aparte adviestak hebben opgezet? Maar in de praktijk zien we hier een flinke kloof tussen het “accountantshuis” en de “adviestak”. De samenwerking tussen beide disciplines is vaak slecht of onduidelijkheid. En vaak schept het ook nog eens verwarring voor klanten.

Weinig tot geen vernieuwing of verandering zichtbaar

Er zijn softwareleveranciers genoeg. De een heeft nog een mooier dashboard dan de ander. Dus je zou zeggen dat de adviespraktijk flinke impulsen krijgt van buitenaf. Maar waarom blijft een groeiimpuls in adviesomzet uit? Die vraag is simpel te beantwoorden. Als ik naar mijn klanten kijk (zowel kleine als grote accountantskantoren) zie ik weinig vernieuwing en verandering. Er wordt telkens maar geroepen dat medewerkers meer op advisering worden ingezet. Maar in de praktijk is dit dus niet het geval. Er liggen namelijk nog genoeg jaarrekeningen van het voorgaande boekjaar. Dus de accountancy drijft nog altijd op commodity werkzaamheden.

Verder zijn er veel nieuwe mogelijkheden om cijfers te koppelen aan slimme tools en rapportages. Data analyse en Business Intelligence doen langzaam hun intrede. En dan vooral bij de grote kantoren. Maar ook middels vernieuwende dashboards zien we klanten “stoeien” met veranderingen. Een ander voorbeeld. We hebben voor een klant een innovatieve “nieuwe” vacature opengesteld. En jahoor, er waren toch wel wat leuke reacties van kandidaten die goed lijken te matchen. Raad eens? De opdrachtgever zegt doodleuk dat ze toch vast willen houden aan een standaard assistent accountant profiel.

Niet voor niets accountant

Tenslotte is advisering een heel breed begrip. Waar enorm veel bij komt kijken. Niet alleen wordt er gestuurd op cijfers. Maar zodra dit het geval is. Is de accountant dan wel in staat om in de adviseursrol te kruipen? Dit is een vraag die het beroep van accountant nog wel even bezig zal houden. En blijven houden, denken wij. De accountant is de cijferaar. En geen breed opgeleide adviseur. Bedrijfskundig, organisatorisch en communicatief laat de accountant nog wel eens steekjes vallen. En blijft dan ook worstelen in het speelveld tussen “vaktechniek” en “advisering”.

Bestaansrecht in gevaar als accountant adviseur?

Robotic Accounting is een onomkeerbaar fenomeen. En de accountant zal nooit zomaar worden weggeautomatiseerd. Puur vanwege het feit dat cijfers ook gecontroleerd moeten worden. Omgevingsfactoren en invloeden zijn niet door de computer op te vangen. Bijsturen is dus noodzakelijk.

Het belang van de klant staat centraal roepen we allemaal al jaren in de accountancy. Nou, dat belang is dus het  snel inzichtelijk krijgen van de cijfers. Maar nog belangrijker. Het bijsturen op meer rendement te maken. Intelligente software mogelijkheden zijn er genoeg om de juisteaandachtspunten naar boven te halen. Maar slaagt de accountant er ook in om deze aandachtspunten tijdig bij klanten onder de aandacht te brengen?

Adviesopdrachten kunnen onderscheiden

De accountant is dus van nutere geen adviseur. Maar er zijn wel degelijk adviesdiensten die al vanaf het bestaansrecht van het accountantsberoep zijn intrede hebben gedaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan investeringen, financieringen, fiscale structuren, inrichting van administraties, etc. In dit speelveld voelt een accountant zich thuis. Dus ook al is men van nature geen adviseur. Dan nog hecht de klant waarde aan het gevraagd en ongevraagd advies op dat vlak. Doen waar je echt goed in bent dus.

Mark-Geerlink-Profilink

Auteur:
Mark Geerlink
t: 0622210840 
e: info@profilink.nl

 

 

Nieuws delen

Relevante beroeps­informatie artikelen:

tarieven-accountancy

Tarieven accountancy

Accountancy tarieven blijven stijgen De accountancy tarieven stijgen in 2022 voor het zoveelste achtereenvolgende kalenderjaar. …

controller

Wat is een controller

Wat is een controller? Een controller is belast met (een deel van) de werkzaamheden rondom …

Accountant-Administratieocnsulent

Accountant Administratie­consulent

Accountant Administratieconsulent is beschermde titel Een accountant-administratie­consulent (AA) is een beschermde titel. Iemand die het …

Accountant-adviseur
We gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Door deze website te bekijken gaat u akkoord met het gebruik van cookies.